Denník N

Reči o farme azda môžeme uzavrieť. Slafkovský bol najlepší hráč Montrealu a má aj prvý bod

Juraj Slafkovský odohral svoj najlepší zápas v predsezónnej príprave. Foto TASR/AP
Juraj Slafkovský odohral svoj najlepší zápas v predsezónnej príprave. Foto TASR/AP

Juraj Slafkovský v noci na dnes odohral svoj tretí zápas za Montreal. Po prvých dvoch ho kritizovali. Názor „ulice“ som pred zápasom opäť zisťoval v kuchynke od svojho kanadského spolubývajúceho Williama, ktorý hral v mladosti hokej a sleduje každý zápas Canadiens.

„Gól by Slafkovskému dosť pomohol,“ hovorím Williamovi v jednom z montrealských podnájmov.

„Vôbec nemusí dať gól, ale mal by už niečo ukázať. V prvých dvoch zápasoch sme u neho nevideli ani záblesky. Ako keby na ľade ani nebol,“ hodnotil William.

Po nočnom zápase si už môže pustiť celkom dlhý zostrih zo Slafkovského nebezpečných momentov, venujeme sa im nižšie. Montreal síce herne nemal na nabitý káder Toronta, ktoré prišlo aj so svojimi hviezdami na čele s Austonom Matthewsom, ale Slafkovský bol najlepším hráčom Montrealu pri prehre 1:5.

Už prvá tretina bola jeho najlepšia v predsezónnej príprave, v druhej hral ešte lepšie a v tretej si pripísal asistenciu, keď mal hlavný podiel na góle Jonathana Drouina.

Aj bez tejto asistencie by bol najlepším hráčom svojho tímu. Zapojil sa do zhruba desiatich nebezpečných situácií vrátane štyroch veľkých šancí a pri troche šťastia mohol zápas ukončiť aj s tromi bodmi. Drvivá väčšina z nich pritom prišla pri hre piatich proti piatim, hoci asistenciu dosiahol v presilovke.

Jeho výkon ocenili aj experti a bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu, pred ním boli len hráči Toronta – druhou hviezdou bol brankár Matt Murray a prvou útočník William Nylander.

Ďalší Slafkovského bonmot

Je len málo rozhovorov Juraja Slafkovského, počas ktorých by sa novinári aspoň raz nezasmiali. Bonmoty vymýšľa bez problémov nielen v slovenčine, ale aj angličtine. Aj teraz po zápase pobavil v šatni zástupcov médií, keď dostal otázku, čo mu ešte chýba k najvyššej úrovni.

Slafkovský odpovedal: „Svoje tajomstvá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie