Denník N

Klopp je predvídateľný a Liverpool sa trápi. Zápas v Lige majstrov ukázal, čo chce tréner zmeniť

Nemecký manažér Liverpoolu Jürgen Klopp. Foto - TASR/AP
Nemecký manažér Liverpoolu Jürgen Klopp. Foto – TASR/AP

Jürgen Klopp musel niečo zmeniť. Zlý štart do sezóny priniesol pochybnosti o tom, či hráči Liverpoolu môžu byť s Kloppovým herným štýlom naďalej úspešní. V minulej sezóne vyhrali FA Cup aj Carabao Cup, dostali sa do finále Ligy majstrov a do posledného kola bojovali o víťazstvo v Premier League.

Mali však za sebou veľmi náročný rok. Aj počas letného sústredenia v Rakúsku sa Klopp venoval tomu, aby porazil únavu.

Úvod aktuálnej sezóny mu nevyšiel. V Premier League je Liverpool až desiaty, na lídra tabuľky Arsenal stráca jedenásť bodov (odohral o zápas menej). Keď v Lige majstrov po nepresvedčivom výkone prehral s Neapolom 1:4, pod tlak sa dostal aj Klopp, jeden z najúspešnejších trénerov v klubovej histórii. Na tlačovej konferencii sa ho novinári dokonca spýtali, či je možný jeho koniec.

Bolo to v období, keď Chelsea prekvapujúco vyhodila manažéra Thomasa Tuchela. „Ani nie, ale ktovie? Rozdiel je v tom, že my máme odlišných vlastníkov. Naši sú pokojní a očakávajú, že ja to vyriešim. Nemyslia si, že to vyrieši niekto iný,“ odpovedal Klopp.

Nemecký tréner riešenia stále hľadá. Liverpool bol pod jeho vedením známy vysokou intenzitou hry a útočným futbalom, no v posledných týždňoch je evidentne o niečo menej nebezpečný.

Klubová legenda Jamie Carragher po prehre s Neapolom pre americkú televíziu CBS Sports vyhlásil: „Je toto koniec cyklu? Spravil Liverpool na letnom prestupovom trhu zlé rozhodnutia? Tento tím zatiaľ vyzerá zle. V priebehu piatich či šiestich rokoch pod Kloppom išiel na plný plyn. Môže sa tam tento tím znova dostať? Toho sa práve obávam. Aká bude budúcnosť tímu a čo bude so sezónou?“

Známa stratégia nefunguje

Aj keď je bývalý stopér Carragher dnes už televíznym expertom, doslova priniesol viac otázok ako odpovedí. Aj to však symbolizuje súčasný Liverpool – tím v prechodnom období, ktorý sa lúči s niekdajšími oporami. Manažér Klopp zostáva, musí však priniesť niečo nové, čím súperov prekvapí.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie