Denník N

Cole Caufield: Slafkovský ku mne so Suzukim ľahko zapadne. Musí si ešte zvyknúť na rýchlejší hokej

Cole Caufield patrí k najlepším hráčom Montrealu. Foto -TASR/AP
Cole Caufield patrí k najlepším hráčom Montrealu. Foto -TASR/AP

Terajší Montreal Canadiens je mužstvom bez veľkých hviezd, no v tíme sú hráči, ktorí by sa hviezdami mohli stať v budúcnosti. Jedným z nich je 21-ročný Američan Cole Caufield, ktorý sa už po 97 zápasoch za Montreal stal obľúbencom tribún.

Získal v nich 60 bodov za 31 gólov a 29 asistencií. Jeho dresy patria v hľadisku k tým najpočetnejším, ľudia nosia aj tričká s nápisom Goal Caufield.

Práve Caufield a 23-ročný kapitán Nick Suzuki by sa mali najviac starať o góly Montrealu. Na ľade si skvele rozumejú, no klub k nim zatiaľ nevie nájsť vhodné ľavé krídlo. Počas minulej sezóny v útoku s nimi skúšal viacerých hráčov. Riešením by mohol byť Juraj Slafkovský, fanúšikovia v Montreale veria, že raz spolu vytvoria obávaný útok.

Táto trojica si spolu zahrala prvý raz v utorok pri domácej prehre 4:5 s Ottawou v predsezónnej príprave. V šatni po zápase odpovedal Caufield aj na otázky Denníka N o Slovákoch Jurajovi Slafkovskom a Filipovi Mešárovi.

Prvý raz hral s vami a Nickom Suzukim Juraj Slafkovský. Ako sa vám pozdával?

Bol dobrý. Prvé zápasy na úrovni NHL sú vždy náročné. Na Juraja som hrdý, predviedol pár dobrých akcií, je urastený a nepochybujem, že si rýchlo zvykne.

Ako ste si v tejto trojici na ľade rozumeli?

Bol v správnych pozíciách, tvrdo pracuje a je naozaj veľký. Taký typ hráča ľahko zapadne. Už teraz predviedol viacero dobrých akcií a som presvedčený, že čoskoro mu to začne padať.

Viete si predstaviť, že by ste v takomto zložení fungovali dlhodobo počas sezóny?

Áno, pravdaže. Stať sa môže všetko. Juraj je typ hráča, s akým chcete hrať. Teším sa z neho, má pred sebou dobré veci.

Všetci traja radi držíte puk. Je pre vás jeden puk na ľade dostatočný?

Celý život hráme len s jedným pukom. Ja nemusím mať puk na hokejke celý čas. Nick je s pukom veľmi dobrý, už sme ukázali, že nám to spolu ide skvele. A Slafkovský nám bude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Rozhovory

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie