Denník N

Turci idú! (Mincovňa v plameňoch)

Aj miera strašenia voličov by mala byť určená rozumom. Policajné kontroly v kremnických penziónoch o tom vyvolávajú pochybnosti.

Autor je bývalý pracovník ÚPN, rodený Kremničan

Arabskí znásilňovači obcházdajú kremnickú mincovňu. Čo mladé, zutekalo, a čo staré, nevládalo. Možno obsadili aj štôlne. Najmä tú najhlbšiu, takzvanú Dedičnú štôlňu cisára Ferdinanda. Naštvalo ich, že má prídomok Svätokrížska.

Hneď som volal domov, koľkých Saracénov musela mama pobiť idúc domov z kostola. Všetko v poriadku. Kostoly sú vraj zabezpečené, obyvateľstvo sa stiahlo za mestské hradby. Na vežu kostola sv.  Kataríny sa zas nasťahoval vartáš.

Strážiť vežu by si tu však mal skutočne niekto iný. Lebo mu v nej začína úplne regulárne strašiť. Strašiť pospolitý ľud v snahe dosiahnuť čo najlepší volebný výsledok by malo mať mieru. Rovnako tak snaha dokázať oprávnenosť drístov o chránení a hrozbách a nebyť všetkým na posmech. Miera by mala byť určená rozumom. Ale asi sa nedá. Rozum je „vypatý“. Alebo neprijíma. Všetky invazívne rádiové vlny rozumnosti odtieni alobalová čiapočka. Čiapočka chráni. Hranice zdravého rozumu. Ale čo tam po ňom. Prečo samých seba nepresvedčiť o jestvujúcej hrozbe. Napríklad v takej päťtisícovej Kremnici.

Podľa mňa tých moslimských fanatikov statoční príslušníci nenašli preto, lebo im operatíva SIS zatajila, že ich zdržiava v štôlňach Permoník. Šachovou partiou. Buď je to afinitou Smeru k baníckym mestám, alebo si niekto pudruje nos viac, ako by sa malo. Alebo možno majú pravdu a idú len po zlých zdrojoch informácií. Ak by čítali Kremnické noviny, našli by horúcu stopu. O podozrivých cudzincoch sa tam píše pomerne často. Keby otvorili októbrové číslo, mali by sa v honbe za hrozbami hneď čoho chytiť:

„Z hlásení hliadok mestskej polície polície za obdobie júl, august, september 2015 –

Dňa 1. 7. 2015 v čase o 14.00 h tel. oznámila obyvateľka mesta, že v okolí domu na ul. J. Kollára je množstvo odpadu. Hliadka po príchode na miesto zistila, že pod oknami spomínaného domu sú povyhadzované odpadky. Prikázala obyvateľom domu, ktorí sa nachádzali na dvore, aby odpad vyzbierali do vriec, nakoľko sa nenašla konkrétna osoba. Hliadka tak nadobudla podozrenie, že v dome býva prisťahovalec z Japonska Samosato, ktorý odpad povyhadzoval. Vyčistenie okolia obyvatelia domu ochotne prisľúbili s tým, že hliadka MsP poriadok skontroluje.“

Skutočne ostáva len dúfať, že v tomto prípade ide o rafinované PR Slovenskej agentúry pre rozvoj cestovného ruchu. Ak to tak nie je, tak si myslím, že sa niekto musel zraziť s polodivokou túlajúcou sa kravou, o ktorej sa tiež píše v poslednom vydaní miestnych novín. Tá krava poničila auto mestskej polície. Možno by, srandisti zo Smeru, bolo osožnejšie mestu prispieť na jeho opravu, ako platiť nadčasy kriminalistom, čo po nociach budia tunajších hotelierov. Alebo to len príslušníci píšu scenár pre budúcoročné GAGY? Možno však Fico toho Saladina fakt videl….

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie