Denník N

Víťazstvo u favorita po ťažkých týždňoch: Slovan vymenil vedenie, Kmotrík ml. na rozlúčku kritizoval Weissovu stratégiu

Hráči Slovana Bratislava. Foto - TASR/AP
Hráči Slovana Bratislava. Foto – TASR/AP

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v treťom zápase H-skupiny Európskej konferenčnej ligy nad FC Bazilej 2:0.

Ferencváros, Olympiakos a teraz aj Bazilej. Futbalisti Slovana vo štvrtok večer potvrdili, že najlepší futbal v tejto sezóne hrajú na ihriskách atraktívnych súperov. A takisto v zápasoch, v ktorých ide o veľa.

Víťazstvo 2:0 vo Švajčiarsku znamená dôležité body, s ktorými počítal málokto a ktoré dávajú Slovanu reálnu šancu na postup do vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy. Momentálne sú na treťom mieste, na Pjunik Jerevan a FC Bazilej strácajú dva body.

Pripomeňme, že v Bazileji v roku 1969 dosiahol Slovan aj svoj historicky najväčší úspech slovenského klubu, keď vo finále Pohára víťazov pohárov zdolal Barcelonu.

„Bazilej má silné mužstvo, ale my sme konečne hrali ako tím. To bolo dnes najdôležitejšie. Som asi ešte viac než sviatočný strelec a teší ma, že to vyšlo v takomto zápase,“ zhodnotil po zápase Lukáš Pauschek, ktorý otvoril skóre hlavičkou v 36. minúte.

Ešte do polčasu zvýšil na 2:0 Alexandar Čavrić, pričom na oba góly prihral Giorgi Čakvetadze, ktorý patril k najlepším hráčom na ihrisku.

Slovan má za sebou ťažké týždne, podpriemernými výkonmi v Európe sklamal vlastných fanúšikov aj futbalovú verejnosť. Až do stretnutia v Bazileji nedal gól a po septembrovej prehre s Pjunikom Jerevan (0:2) skončil športový riaditeľ Richard Trutz a tím skautov. Dlho sa hovorilo aj o predaji klubu.

„Nie je to také, ako by to malo byť. Nečudujem sa Kmotríkovi ani Weissovi, že sú rozčúlení.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska konferenčná liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Slovan pod Kmotríkovcami

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie