Denník N

Podľa dát je Slafkovský pripravený na NHL. Odohral najlepší zápas a ukázal, prečo je aj marketingovou výhrou

Slafkovský bol druhou hviezdou zápasu.

Keď Juraja Slafkovského vyhlásili po pondelňajšom zápase proti Torontu (1:5) za tretiu hviezdu zápasu a najlepšieho hráča Canadiens, zdalo sa, že si konečne získal dôveru montrealskej verejnosti.

Lenže o 24 hodín prišiel zápas proti Ottawe (4:5), ktorý mu príliš nevyšiel, a debaty o jeho pripravenosti na NHL sa vrátili v ešte väčšej intenzite.

Často išlo aj pri hodnotení expertov skôr o pocitové hodnotenia – ako Slafkovský na ľade vyzeral. To môže byť skreslené, stačí nepremenená šanca či pošmyknutie na ľade a celkový dojem to výrazne pokriví.

Aj preto sa k Slafkovskému vyjadril Shane Kelly, riaditeľ analytickej spoločnosti SMT, ktorý má k dispozícii aj detailné dáta.

Bol to práve Kelly, kto po prvom Slafkovského zápase v príprave informoval, že slovenský hokejista korčuľoval na hranici toho, čo sa považuje za akceptovateľnú úroveň v NHL. Potom sa začalo rozprávať, že Slafkovský je na NHL pomalý.

„Vtedy som asi pichol do osieho hniezda,“ okomentoval reakcie, ktoré jeho informácie spustili, hoci pri ich interpretácii zdôrazňoval, že išlo len o prvý zápas, a teda to nebola relevantná vzorka.

Tento týždeň sa Kelly k Slafkovskému vyjadril znovu, v tom čase už mal dáta z prvých troch zápasov. Draftová jednotka tieto dáta podporila výborným výkonom v nočnom zápase proti Ottawe. Montreal síce prehral aj siedmy zo siedmich zápasov (3:4), no Juraj Slafkovský si pripísal asistenciu a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu za Timom Stützlem z Ottawy.

V článku sa dočítate:

  • čo o Slafkovského výkonoch hovorí väčšia vzorka dát;
  • ako vyzerali jeho štyri vydarené akcie v nočnom zápase;
  • prečo sa hralo na štadióne pre 1100 divákov;
  • čím potešil malého fanúšika;
  • v akej činnosti je najhorší z celého tímu.

Čo hovoria čísla?

„Dáta o Jurajovi Slafkovskom po pár ďalších zápasoch sú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie