Denník N

Minister Karas navrhol odložiť Kolíkovej súdnu mapu, spustiť sa má až od júna 2023

Mária Kolíková a jej nástupca na ministerstve spravodlivosti Viliam Karas. Foto N – Vladimír Šimíček a Tomáš Benedikovič
Mária Kolíková a jej nástupca na ministerstve spravodlivosti Viliam Karas. Foto N – Vladimír Šimíček a Tomáš Benedikovič

Ešte v utorok hovoril nový minister o tom, že súdna mapa sa nezastaví. Tvrdí, že stihne podmienky na milióny z plánu obnovy.

„Súdna mapa sa bude implementovať. Nezastaví sa,“ hovoril v utorok pre Denník N minister spravodlivosti Viliam Karas. Dodal, že reforma, ktorú spustila a presadila v parlamente jeho predchodkyňa Mária Kolíková (za SaS), „sa prosto bude implementovať v zásade v podobe, ako ju schválila Národná rada, s prihliadnutím na organizačno-technické výzvy, ktoré tu máme“.

V piatok Karas informoval, že navrhne odklad reformy. Pôvodne sa mala spustiť od Nového roka, teraz minister chce, aby sa to posunulo na jún 2023.

„Vytvorenie dodatočného časového priestoru je nevyhnutné na lepšiu prípravu celej reformy a zníženie rizík, ktoré by inak mohli ohroziť dobré ciele reformy,“ informovalo tlačové oddelenie ministerstva.

Karas hovorí, že „súčasný stav personálnych a organizačno-technických príprav objektívne nie je v takom stave, aby sme reformu mohli s čistým svedomím spustiť od januára“.

V rozpore s Hegerom

Ministrovo vyhlásenie však naráža na vyjadrenie premiéra Eduarda Hegera

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Reforma súdnictva

Viliam Karas

Slovensko

Teraz najčítanejšie