Denník N

Minister Budaj: Zákaz dúhových vlajok by bol útok na charakter štátu (+ video)

Ján Budaj. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ján Budaj. Foto N – Tomáš Benedikovič

Nie je možné uvažovať tak, že pre to, lebo SaS odišla, sú dnes hlavní nepriatelia a môžu za všetko, vraví minister životného prostredia.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ján Budaj (70) je ministrom životného prostredia, členom predsedníctva OĽaNO, ale aj lídrom vlastnej strany Zmena zdola. V rozhovore hovorí:

  • prečo súhlasí s vyhlásením novej platformy v hnutí OĽaNO;
  • že by sa lídri hnutia mali usilovať o dohodu s SaS;
  • či hrozil na klube demisiou, ak by prešiel zákaz dúhových vlajok;
  • ako by sa postavil k dohode trojkoalície s tarabovcami;
  • aj prečo nesúhlasí s výrokmi Igora Matoviča o novinároch.

Pred niekoľkými dňami zverejnilo deväť poslancov OĽaNO vyhlásenie, v ktorom oznámili založenie Občianskej a demokratickej platformy v rámci klubu hnutia. Prečo tam nie je váš podpis?

Nie som poslanec. Je to platforma vo vnútri riadneho klubu OĽaNO. No sú tam poslanci, ktorí kandidovali za moju stranu (Zmena zdola – pozn. red.). Pani Anna Remiášová, pán Jaromír Šíbl a pán Vladimír Zajačik. Ale nie je to stranícka platforma – poslanci si presne definovali, o čo im ide. No máte pravdu, pokojne som sa mohol podpísať, pretože to vyhlásenie bolo namieste. Bolo mienené ako pomoc hnutiu OĽaNO aj slovenskej demokratickej komunite.

Išiel by som ďalej než len k tomu, že by ste sa mohli pokojne pridať. Viacerí novinári si všimli vo vyhlásení akcent na slová „demokrati“ a „demokratický“. Podpísaní politici nesúhlasia „so stupňovaním agresivity medzi demokratmi“, žiadajú stabilnú väčšinu „zloženú z demokratických poslancov“. To je váš slovník. Ste politikom, ktorý v rozhovoroch opakovane akcentuje demokratickosť a demokratov. Nepomáhali ste to vyhlásenie formulovať?

Opakujem, sú tam kolegovia z mojej strany…

Čiže áno?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Ján Budaj

OĽaNO

Rozhovory

SaS

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie