Denník N

Euroligy: V Arsenale vzniká niečo špeciálne, proti Liverpoolu ukázal, o koľko je dnes lepší

Bukayo Saka. Foto – AP
Bukayo Saka. Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa okrem iného dočítate:

  • ako Arsenal zaslúžene zdolal Liverpool,
  • že Real je pred El Clásicom vo výhode,
  • že Inter má nového hrdinu,
  • ako dostal Sergio Ramos dve žlté za 30 sekúnd,
  • o rozzúrenom Oliverovi Kahnovi.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.


Anglicko: Arsenal dospel

Je Arsenal kandidátom na zisk titulu? Po domácej výhre nad Liverpoolom (3:2) si udržal na čele tabuľky jednobodový náskok pred Manchestrom City. Hoci manažér Mikel Arteta dlhodobo krotí očakávania, pri pohľade na výkony jeho tímu je jasné, že na Emirates Stadium vzniká niečo špeciálne.

Proti Liverpoolu začal výborne, brazílský krídelník Gabriel Martinelli otvoril skóre už po 58 sekundách. Darwin Núñez potom vyrovnal, ale na konci prvého polčasu zase v protiútoku ušiel Martinelli a na zadnej žrdi našiel Bukaya Saku. Liverpool opäť odpovedal, keď po prestávke vyrovnal striedajúci Roberto Firmino. Štrnásť minút pred koncom však Thiago Alcantara fauloval Gabriela Jesusa a Saka z penalty strelil víťazný gól.

Zdá sa, že Arsenal vyspel: dôkazom bolo aj to, ako dokázal vždy zareagovať na vyrovnanie Liverpoolu. Arteta vytvoril vhodný mix mladosti a skúseností a do šatne priniesol víťaznú mentalitu. Ukážkou môže byť aj napríklad Saka, ktorý ešte pred rokom zahodil penaltu vo finále Eura, ale napriek tomu sa im teraz nevyhýba. Na Emirates Stadium vidieť sebavedomie: a zároveň aj vášeň fanúšikov a dôveru v schopnosti trénera.

„Kedysi som neznášal Artetov futbal a teraz je jedným z mojich obľúbených manažérov,“ napísal po zápase taktický expert Jon Mackenzie.

Arsenal poskytol Artetovi čas a priestor na vybudovanie tímu podľa vlastných predstáv a teraz hrá rýchly a kombinačný futbal. V porovnaní s ním Liverpool vyzeral veľmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie