Denník N

Ako Walter a Jesse z Perníkového tatka. Dôležitosť Lobotku pre Neapol ilustruje virálna koláž

Stanislav Lobotka. Foto - TASR/AP
Stanislav Lobotka. Foto – TASR/AP

Neapol dnes hrá v Lige majstrov od 18.45 h proti Ajaxu.

Hoci Neapol v nedeľu zvíťazil na ihrisku nováčika Cremonese 4:1, priebeh hry nebol taký jednoznačný, ako naznačuje výsledok.

Ešte do 75. minúty bol stav 1:1, hostia v zostave so Stanislavom Lobotkom pridali ďalšie tri góly až v závere.

„V žiadnom prípade to nebolo ľahké víťazstvo. Cremonese si zaslúžia byť vyššie v lige, ako sú,“ povedal tréner Luciano Spalletti.

Od Cremonese v tejto sezóne nikto neočakáva veľa a pre Neapol išlo hlavne o povinné tri body. No v kontexte posledných týždňov, keď Neapol prakticky dominuje herne aj výsledkovo vo všetkých súťažiach, bol zápas dobrou skúškou, po ktorej môže byť ešte silnejší.

„S takýmto prístupom od chlapcov je všetko jednoduchšie a prínosnejšie,“ zdôraznil Spalletti mentalitu tímu, ktorý šiel odhodlane za víťazstvom. „Každý je pripravený, či už hrá, alebo nie. Tím naozaj tvrdo pracuje a chápe, aké dôležité je nosiť tento dres.“

O Neapole sa už bežne hovorí ako o aktuálne najsilnejšom klube v Serii A, rovnako dominantný je však v Lige majstrov, kde nestratil ani bod a vedie A-skupinu. Veď v posledných štyroch zápasoch vo všetkých súťažiach dali jeho hráči osemnásť gólov.

Špecializovaný účet na Twitteri OptaPaolo pripomína, že Neapol vyhral osem stretnutí za sebou vo všetkých súťažiach prvýkrát v histórii.

Spallettimu pritom stále chýba zranený útočník Victor Osimhen, najlepší klubový strelec v predošlej sezóne. Súčasťou zostavy nie je ani Lorenzo Insigne, ktorý už hrá v zámorskej MLS za Toronto.

„Neapol našiel cestu, ako vyhrávať. Tak dobre sa na nich pozerá,“ zhodnotil po nedeľnej výhre novinár Marco Messina.

Prečo sú takí dominantní? Dôvodov nájdeme viac, ale začnime Lobotkom, ktorý už nie je iba stabilným členom základnej zostavy.

Vtipná koláž s úspešným seriálom

27-ročný defenzívny záložník patrí k oporám výborne fungujúceho tímu a predvádza azda najlepší futbal v kariére. Dokazuje to aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie