Denník N

Blinker nádeje

Na snímke účastníci pochodu na pamiatku obetí nedeľnej tragickej nehody, ktorý zorganizovala Cyklokoalícia a Znepokojené matky. Spomienka sa začala pred Úradom vlády SR a neskôr sa sprievod posunul k miestu tragickej nehody na zastávku Zochova, kde spoločne zapálili sviečky na pamiatku obetí 4. októbra 2022 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar
Na snímke účastníci pochodu na pamiatku obetí nedeľnej tragickej nehody, ktorý zorganizovala Cyklokoalícia a Znepokojené matky. Spomienka sa začala pred Úradom vlády SR a neskôr sa sprievod posunul k miestu tragickej nehody na zastávku Zochova, kde spoločne zapálili sviečky na pamiatku obetí 4. októbra 2022 v Bratislave. FOTO TASR – Pavol Zachar

Dokedy budeme so zaťatými zubami šoférovať po meste a uhýbať tým, čo možno za zákrutou niekoho zabijú?

Stala sa tragédia, ktorá nás zase raz pretransformovala. Pružní sme my veruže, razom sa z epidemiológov a vojenských stratégov stali sudcovia. Píšem my, lebo sama som v hystérii podľahla panike a súdila som. Aj sa trochu hanbím.

Moja kamarátka mi napísala, že aspoň budú teraz ľudia v autách viac obozretní a zodpovední. „Wow,“ povedala som si. Tá možnosť, že by táto tragédia mohla predsa len niečo zmeniť k lepšiemu, mi skutočne nenapadla. Znížený výskyt arogancie v dopravnom servise? To by bolo fantastické.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Komentáre

Teraz najčítanejšie