Denník N

Žiadnej knihy sa vraj nebál ako tejto: čo sme sa dozvedeli z novej biografie o Trumpovi

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Novinárka New York Times zozbierala historky o bývalom šéfovi Bieleho domu. Vraj v Bielom dome splachoval dokumenty a o nemeckej kancelárke Merkelovej sa vyjadroval vulgárne aj počas stretnutí so zahraničnými lídrami.

Donald Trump pre svojich fanúšikov chystal prekvapenie. Po prekonaní covidu žiadal, aby ho z nemocnice odviezli na vozíku. Následne sa chcel „nečakane“ postaviť, rozopnúť si košeľu a poodhaliť logo Supermana na svojej hrudi.

Bývalý americký prezident po tričká so Supermanom dokonca poslal svojho poradcu do obchodu. No na poslednú chvíľu mu tento nápad vyhovorili jeho blízki.

O tejto príhode spred dvoch rokov píše vo svojej novej knihe Confidence Man, ktorá vyšla minulý týždeň, novinárka Maggie Habermanová. Trumpa profesionálne sleduje už vyše tri desaťročia, počas ktorých zozbierala desiatky príbehov z jeho podnikateľského aj politického života.

Ako píše denník The Guardian, na vyše šesťsto stranách ho opisuje ako egoistického a cynického, ale zároveň bojazlivého a krehkého človeka. Podľa portálu Politico sa hovorí, že Trump sa žiadnej knihy nebál tak veľmi ako tejto.

Trump sa nezmenil

Reportérka Habermanová z New York Times vo svojej knihe píše o veciach, ktoré pôsobia neuveriteľne aj na pomery Donalda Trumpa.

Americké médiá napríklad venujú veľkú pozornosť zisteniu, že Trump chcel dať zbombardovať mexické

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie