Denník N

Taraba, ten správny muž

Tomáš Taraba. Foto N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Taraba. Foto N – Tomáš Benedikovič

Cesta kamaráta vybavovača „pána X“ až na samý vrchol slovenskej politiky.

Najprv terminologické ujasnenie si pojmu vrchol. Na Slovensku už chápeme, že na vrchole nemusí byť osoba, ktorá riadi vládu. Ba čo viac, ani osoba, ktorá riadi parlament. Prísne vzaté, ani osoba, ktorá riadi čokoľvek.

Poslanec Tomáš Taraba je presne ten prípad. Neriadi nič, predsa je však v trojici s Kuffovcami na vrchole mocenskej pyramídy.

Nie vlastným pričinením sa vplyvová firma (hovoriť o nich ako o strane by bolo nepatričné) Taraba & comp. ocitla v luxusnej pozícii, keď jej každý, kto chce čosi dosiahnuť, koalícia či opozícia, musí nadbiehať. Pokiaľ Boris Kollár je drahá nevesta, tu máme do činenia s ešte drahšou neviestkou.

Prosto sa to tak akosi zbehlo. Po zmárnenom lete Igor Matovič neodstúpil, SaS išla do opozície. Tri hlasy rozhodujú. Pozoruhodné nie je to, že tarabovci si to užívajú a na striedačku idú s jedným aj druhým zoskupením, to sa dalo očakávať. Udivuje ďalší spirituálno-mesianistický záchvev, keď sa pre konzervatívne spektrum z hlbín vynoril „ten správny muž“. Po Matovičovi (nevyšlo) je tu ďalší politik, do ktorého projektujú splnenie svojich očakávaní.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tomáš Taraba

Komentáre

Teraz najčítanejšie