Denník N

Norbert Bödör konečne vypovedal. Nerozumie, z čoho je obžalovaný

Syn zakladateľa Bonulu Norbert Bödör. Foto - TASR
Syn zakladateľa Bonulu Norbert Bödör. Foto – TASR

Obhajoba Norberta Bödöra na stredajšom pojednávaní v kauze Dobytkár stála na tvrdení, že obžalovaný nerozumie obžalobe a odmieta ďalej vypovedať, kým ju prokurátor nespresní. Súdny senát varoval prokurátora, že čím neskôr tak urobí, tým viac skomplikuje priebeh pojednávania a jeho úspešný koniec.

Na výpoveď nitrianskeho podnikateľa blízkeho strane Smer Norberta Bödöra sa čakalo aj preto, že v prípravnom konaní nepovedal nič okrem odmietnutia viny. V stredu na súde v kauze Dobytkár síce zhruba dvadsať minút čítal z papiera svoju výpoveď, no viac ako počas vyšetrovania v nej nezaznelo. Bödör zopakoval, že je nevinný, jeho slová však nepriniesli žiadny zásadný zvrat.

„Nespáchal som žiaden trestný čin,“ prečítal a povedal, že „z obvinenia ani obžaloby nie je zreteľné, aké konanie mi fakticky kladie prokurátor za vinu a voči čomu sa mám pred súdom brániť“.

To označil aj za dôvod, pre ktorý po prečítaní svojej výpovede odmietol pokračovať v odpovedaní na otázky prokurátora, senátu či obhajcov ostatných obžalovaných.

Pred dvomi rokmi Najvyšší súd v rozhodovaní o väzbe prirovnal kauzu Dobytkár k „megastroju korupcie a prania špinavých peňazí“. Okrem Bödöra je v nej obžalovaných ďalších sedem osôb a päť firiem.

Chce to spresnenie obžaloby

Bödör je obžalovaný z legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Podľa obžaloby sa ho týka až 83 z celkovo 95 skutkov. No až na jednu samostatnú časť jeho meno vo väčšine bodov obžaloby nie je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Kauza Dobytkár

Slovensko

Teraz najčítanejšie