Denník N

Má 24 rokov, no ešte nikdy sa nebozkávala a nemala vzťah. Postupne som sa s tým vyrovnala, hovorí

Ilustračné foto - JumpStory
Ilustračné foto – JumpStory

Pri partnerovi potrebuje cítiť dôveru a vzájomnú chémiu. Nechce zbierať skúsenosti len preto, aby nezaostávala.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Miška má 24 rokov, štíhlu postavu, modré oči, tmavšie blond vlasy. Takmer tri roky bývala na bratislavských internátoch v Mlynskej doline, večierkom sa nikdy nevyhýbala a nemá problém dať sa do reči s novými ľuďmi.

Napriek tomu, kým sa jej podobné rovesníčky zasnubujú a vydávajú, ona nezažila ešte žiaden vzťah ani bozk. Je s tým však zmierená a nehanbí sa o tom rozprávať. „Nebolo to tak vždy, no postupne som sa s tým vyrovnala.“ Svoj príbeh nám dokonca vyrozprávala doma, kde jej slová mohli pokojne zachytiť rodičia.

Výskum z roku 2017 ukazuje, že na Slovensku zažívajú mladí ľudia prvý bozk v priemere v pätnástich rokoch a prvý sex v sedemnástich. „Určite nie som vo svojom okolí jediná, ktorá je na tom inak. Napríklad u kresťanských dievčat sa zdržanlivosť možno niekedy až očakáva. Ale ja o sebe s humorom vyhlasujem, že som ‚ancikrist‘, náboženstvo ma teda v tomto zmysle vôbec neovplyvňuje,“ hovorí Miška.

Bez dôvery si k sebe nikoho nepustí

Príťažlivosť k chlapcom začala pociťovať ako tínedžerka, ale počas neopätovanej lásky nemala chuť hľadať si niekoho iného. Podobný scenár sa zopakoval aj na vysokoškolskom internáte. „Ten chalan už mal priateľku, tak som si povedala ‚kašli na to‘ a prijala som, že jednoducho nebudem mať tie skúsenosti.“

Kedysi ju to mrzelo viac a kamarátky sa jej popri „nenápadnom“ dohadzovaní zároveň pýtali, prečo si jednoducho nenájde niekoho na jednu noc.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie