Denník N

Xaviho Barcelone nepomohli ani podávači lôpt, hrozí jej blamáž. Hráči Šachtara bojovali ako ukrajinskí vojaci

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Liga majstrov má za sebou tretí hrací deň. Videli sme mimoriadne atraktívny zápas medzi Barcelonou a Interom, v ktorom Milan Škriniar nastúpil ako kapitán a pomohol talianskemu klubu k cennej remíze. Horšie je na tom Barcelona, ktorej v LM hrozí vypadnutie, hoci jej na Camp Nou pomáhali aj podávači lôpt.

V poľskej Varšave sa v utorok odohral výnimočný zápas medzi Šachtarom Doneck a Realom Madrid, ktorý poznačili masívne raketové útoky na ukrajinské mestá.

Izraelský Maccabi Haifa porazil trápiaci sa Juventus a začalo sa hovoriť o tom, či by tréner Massimiliano Allegri nemal skončiť na lavičke talianskeho tímu.

Zostrihy zápasov nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy vo štvrtok ráno po zápasoch skupinovej fázy a posielame ho aj e-mailom.


Čo nám podávači lopty prezradili o Xaviho taktike

V stredu sa odohral jednoznačne najlepší zápas doterajšieho programu Ligy majstrov. FC Barcelona privítala Inter Miláno v najnáročnejšej skupine, v ktorej je jasné jedno – do osemfinále postúpi len jeden z nich.

O taktike domáceho trénera Xaviho Hernándeza nám veľa napovedali podávači lôpt. Tí pracovali počas celého zápasu ako členovia tímu s jasnými taktickými pokynmi. V sekunde, ako lopta prekročila čiaru, už prihrávali ďalšiu loptu hráčom. Boli jedným z prvkov, ktoré mali hru čo možno najviac zrýchliť. Xavi chcel hrať plynulo a nedovoliť Interu zápas kúskovať.

Barcelona hrala tak kolmo a nátlakovo, že v niektorých momentoch sa zdalo, že Xavi pripravuje svoj tím na gegenpressing, domáci neustále tlačili na Inter. Dokazuje to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie