Denník N

O krok bližšie k beznádeji?

Táto krajina je aj vinou nekrotenej aj vypočítavej nenávisti vo verejnej debate vydaná napospas zlobe a živočíšnym pudom.

Autor je teológ, člen PS

Myslím si, že streľbou na Zámockej ulici v Bratislave by sa mohol začať koniec slepej nenávisti vysokopostavených polovzdelancov, ktorí naháňajú bežným ľuďom strach z vecí a javov, ktorým nerozumejú.

Minister financií ani generálny prokurátor ešte „nevydali“ žiaden status, že „vsetko vysetria“. Oceňujem ich zdržanlivosť v tejto tragickej situácii. Hovorí to, žiaľ, v kontexte iných unáhlených vyjadrení a statuštekov skôr o niečom inom.

Táto krajina je aj vinou nekrotenej aj vypočítavej nenávisti vo verejnej debate vydaná napospas zlobe a živočíšnym pudom. Dohovor o nenásilí bol nazvaný zlo z Istanbulu. A tak bol zastavený. Vystačíme si sami. So zlom z Bratislavy. Alkohol, hnev a nenávisť nám skomplikujú život bez cudzej pomoci oveľa skôr.

Stále verím, že dobrom je možné premáhať zlo. Všetci ľudia dobrej vôle, spojme sa. Modlime sa za obete, vrahov, za mier. Ale začnime to so spoluprácou už myslieť naozaj vážne. Ako vždy, zomierajú nevinní. Na rade sú už naše deti.

Spravme krok do 21. storočia a nebojme sa postaviť zlu v nás a medzi nami.

Želajme si pokoj a zabojujme oň.

R. I. P.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

LGBTI+

Komentáre

Teraz najčítanejšie