Denník N

LGBTI ľudia boli pre Matoviča, Kollára či Fica terč, komunity sa nevedia jasne zastať ani po vražde

Igor Matovič si v parlamente podáva ruku s Borisom Kollárom. Foto - TASR
Igor Matovič si v parlamente podáva ruku s Borisom Kollárom. Foto – TASR

Do dneška niektorí politici z vládnej koalície vnímali LGBTI komunitu ako nepriateľa, ktorý chce ovládnuť krajinu a ohrozuje kresťanstvo a konzervatívcov na Slovensku. Po utorkovej dvojnásobnej vražde extrémistu na bratislavskej Zámockej ulici síce tento čin odsúdili, za občanov Slovenskej republiky, ktorí patria do LGBTI menšiny, sa však priamo nepostavili.

Predseda OĽaNO Igor Matovič útok v Bratislave odsúdil, ale rozoberal v ňom aj seba ako obeť médií. Vo svojom statuse na Facebooku, kde sa širšie venuje nenávisti, hovorí o „zvlčení spoločnosti“, za ktorú pripisuje vinu „nenávisti v médiách, opozícii, na tribúnach, ulici či v práci“. „Zrazu je normál spraviť z vládneho politika hromozvod frustrácií každého, kto sa cíti viac,“ napísal.

„Zrazu je normál nenávidieť teplého, lebo je teplý. Zrazu je normál nenávidieť kresťana, lebo je kresťan. Zrazu je normál nenávidieť. Bezhraničný pocit morálnej nadradenosti a móda nenávidieť oberá naše spoločenstvo o cit a robí z nás len chladnokrvné stroje schopné zabíjať. Zastavme to, prosím,“ napísal na minister financií a svojím stanoviskom vyvolal aj rozhorčené reakcie.

„Vy nie ste obeť,“ reagoval pod jeho status Vladimír Talian, ktorý je poradcom prezidentky Zuzany Čaputovej.

„Ten chlapec

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Útok na Zámockej

Slovensko

Teraz najčítanejšie