Denník N

Čo sa to zase deje v PSG? Mbappé si zmenu taktiky vynucuje balónikmi do médií

Kylian Mbappé. Foto - TASR/AP
Kylian Mbappé. Foto – TASR/AP

Rovnako ako v lete aj v súčasnosti stačila jedna klebeta a Kylian Mbappé ovládol svetovú futbalovú diskusiu.

Šok! Novinka! Je nespokojný, chce odísť len pár mesiacov po podpise novej zmluvy, chce Neymara preč, chce Messiho preč, chce ísť do Realu, už v januári, v januári možno nie, tak v lete. V lete určite.

Svetové médiá akoby profitovali z toho, že situácia okolo najhodnotnejšieho futbalistu na svete je taká neprehľadná, že každý deň publikujú informácie jednu cez druhú, pričom si často protirečia.

Vyjadrujú sa odborníci, ktorí na základe medializovaných informácií hodnotia dosiaľ mlčiaceho Mbappého, vyjadriť sa musel tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti. Potom aj športový riaditeľ PSG Luis Campos, ktorý o ničom podľa vlastných slov nevie. A aj tréner Christophe Galtier, ktorý vidí len profesionála na tréningu.

O čom je celý konflikt, ktorý opäť mierne upravuje mienku o Kylianovi Mbappém? „Opäť mlčí, rovnako ako mlčal pri svojho kontrakte. Miluje drámu, ktorú vytvára jeho mlčanie. Z týchto výstrelkov sa klub potrebuje poučiť a ísť ďalej, pretože v PSG nie je nikdy pokoj. Každý sa dokáže sústrediť, dokonca aj Neymar, len s Mbappém je ustavične problém. Toto jeho reputácii nepomáha,“ hovorí Denníku N zdroj znalý pomerov v PSG, ktorý si neželal byť menovaný.

Mbappému došla trpezlivosť

Prvé informácie, ktoré publikoval španielsky novinár Mario Cortegana a krátko po ňom aj Le Parisien, hovorili o Mbappého nespokojnosti. Podľa informácií je frustrovaný nenaplnenými sľubmi, ktoré dostal pri podpise zmluvy.

Kľúčovým vraj bolo, že sa klub zbaví Neymara, s ktorým sa Mbappé nechce deliť o vplyv v klube. Sám dostal pozíciu najmocnejšieho hráča klubu a dosť pravdepodobne aj celého futbalu. Hlavný dôvod však údajne je iný: Mbappé si chce vynútiť čosi iné, omnoho prozaickejšie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie