Denník N

Vývoj bojov (232. deň): Čo radia ruské televízie Putinovi – kobercovo vybombardovať Ukrajinu do temnoty

Ruský bombardér Tu-22M3 počas kobercového náletu v provincii Aleppo v Sýrii. Rovnakú taktiku radia Putinovi aj dnes. Foto – TASR/AP
Ruský bombardér Tu-22M3 počas kobercového náletu v provincii Aleppo v Sýrii. Rovnakú taktiku radia Putinovi aj dnes. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Ak bude treba, zabijeme ich aj päť miliónov!
  • Ukrajinci sa blížia ku Svatovu, ale zdá sa, že túto jeseň ho už Rusi udržia.
  • Satelit ukázal, ako ruská armáda buduje svoju obranu.
  • Vagnerovci pri Bachmute mierne postúpili.
  • Mapy dňa – Svatovo a Bachmut
  • Videá dňa – zostrihy z vysielania ruských televízií; ako fungujú ruské kamikadze drony; posádka ukrajinského obrnenca sa v priebehu pár sekúnd dvakrát narodila; prečo kadyrovovcov volajú tiktokoví bojovníci alebo ako sa bojuje s lesom.

Informácie v tomto texte sú zhrnutím udalostí za štvrtok 13. októbra. Aktuálny stav na niektorých miestach už môže byť iný.

Ak bude treba, zabijeme ich aj päť miliónov! Týždeň bol v znamení ruských útokov na ukrajinskú infraštruktúru. Po týždňoch porážok na bojisku si provojnová strana v Rusku zvyšovala sebavedomie nad zábermi zničených bytoviek v Zaporožžii, kráterov v parku v Kyjive či na správach o výpadkoch dodávok elektriny vo Ľvive a inde.

Tak, ako potupné úteky v Chersonskej oblasti či pri Iziume a neskôr pri Lymane otriasli morálkou Putinových radikálov, aj teraz nastal v ich rétorike posun. Tentoraz k väčšej agresívnosti. Ukrajinu najnovšie chcú „oslobodiť“ jej zničením. Bez zveličovania, je to naozaj tak. To, čo zaznieva v ruskom verejnom priestore, je jednoducho desivé a pre nás nepredstaviteľné.

Úvod

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Vývoj bojov na Ukrajine

  • Editori a reportéri Denníka N Roman Pataj, Vladimír Šnídl, Tomáš Vasilko a Mirek Tóda zhŕňajú aktuálnu situáciu na bojiskách
  • Nové vydanie zverejňujeme každý pracovný deň o 15:00 na webe a ako newsletter (aktivujte si odber tu)
  • Súčasne s tým vychádza aj audioverzia pre predplatiteľov na webe a v aplikácii Denníka N
  • Ako pomôcť Ukrajine – prehľad organizácií.

Komentáre, Svet

Teraz najčítanejšie