Denník N

Regendu v podcaste nazvali hrdinom, o Slafkovskom je nová debata. V noci mali obaja veľkú šancu

Pavol Regenda a Juraj Slafkovský. Foto - TASR/AP, koláž - N.
Pavol Regenda a Juraj Slafkovský. Foto – TASR/AP, koláž – N.

Anaheim v noci prehrával v druhej tretine na ľade NY Islanders 0:5, do prestávky zostávalo päť sekúnd a puk mal na hokejke jeden z obrancov domácich.

Prirútil sa za ním napádajúci Pavol Regenda, dostal ho pod tlak a obranca ledva posunul puk ďalšiemu spoluhráčovi. Regenda bol okamžite aj pri ňom, nakoniec pri svojej snahe padol na ľad a siréna oznámila koniec druhej tretiny.

Bola to situácia, v ktorej vzhľadom na stav a čas o nič nešlo, no Regenda hrá s nastavením, že mu ide o všetko v každom striedaní.

Pár minút predtým mala redaktorka TSN živý vstup, v ktorom začala hovoriť o Regendovi, ktorého zatiaľ snímala kamera na striedačke.

„Obdivoval Mariána Hossu a túžil si zahrať v NHL, no povedal nám, že si nikdy nemyslel, že sa mu to podarí. Toto je pre neho splnený sen. Jeho cieľom v tejto sezóne je len to, aby hral lepšie a každý deň potvrdzoval, že do tejto ligy patrí. Povedal, že jeho rodina je doma na Slovensku a všetci ho povzbudzujú. Podporuje ho sestra, rodičia aj kamaráti. Všetci sledujú, ako sa vyvíja Pavlov sen v NHL.“

Keď to počul komentátor, zareagoval: „Hoss! Ak hľadáte hráča, podľa ktorého chcete modelovať svoju hru, člen Siene slávy je dobrá voľba.“

Pre fanúšikov Ducks sa stáva kultovým

Regenda robí na ľade veľa práce, ktorá bolí. Aj preto sa zdá, že sa rýchlo stal obľúbencom trénera Dallasa Eakinsa. Ten ho včera zaradil do druhej formácie k hviezdam Anaheimu Trevorovi Zegrasovi a Frankovi Vatranovi.

Keď Regenda odchádzal na kemp, pýtali sa ho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie