Denník N

Euroligy: Dva veľké zápasy a veľký hnev na rozhodcov. Real aj Liverpool však vyhrali zaslúžene

Foto – AP
Foto – AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • že City to má s Liverpoolom ťažké;
  • že Real Madrid ovládol El Clásico;
  • že v Juventuse je slabá morálka;
  • že v Bretónsku vzniká krásny futbalový príbeh;
  • že Xabi Alonso začal v Bundeslige rozpačito.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.


Anglicko: Hneval sa Klopp aj Guardiola

Liverpool sa v tejto sezóne trápi, ale proti Manchestru City predviedol oveľa lepší výkon. Po pomalom štarte ročníka sám manažér Jürgen Klopp priznal, že Liverpool aktuálne nie je v boji o titul. V nedeľnom šlágri Premier League však zvíťazil 1:0.

Dramatický zápas dlho smeroval k bezgólovej remíze. V 76. minúte City kopalo priamy kop a lopta skončila v náručí brankára Alissona. Ten ju rýchlo vykopol dopredu na rozbehnutého Mohameda Salaha, ktorý využil zaváhanie Joãa Cancela a zrazu išiel sám na brankára Edersona. Krátko po polčasovej prestávke ho Ederson v podobnom nájazde vychytal, ale teraz už na Salaha nestačil. Ten nájazd s prehľadom premenil strelou k pravej žrdi.

Pre Salaha išlo o dôležitý moment, v posledných týždňoch sa často rozprávalo aj o jeho forme. Teraz okrem víťazného gólu proti City strelil aj hetrik pri výhre v Lige majstrov nad Rangers (7:1).

Klopp sa musel zaobísť bez zraneného Luisa Díaza a vypadol mu aj stopér Ibrahima Konaté. V posledných zápasoch často menil zostavu. Tentoraz nechal na lavičke letnú posilu Darwina Núñeza.

Liverpool pôsobil silným dojmom, v náročnom zápase mu navyše pomáhala aj domáca atmosféra na Anfielde. Po Salahom góle mohol pridať aj druhý presný zásah. Núñez mal loptu v protiútoku 3 na 1, ale namiesto prihrávky sa rozhodol vystreliť a jeho pokus bol zblokovaný.

Liverpoolu sa zároveň podarilo zastaviť nebezpečného Erlinga Haalanda, ktorý je momentálne najväčšou ofenzívnou hviezdou City. Zápas mohol vyzerať úplne inak, keby rozhodca Anthony Taylor uznal gól Phila Fodena. Hráči City sa najskôr radovali, ale VAR odhalil, že tesne predtým Haaland potiahol za dres Fabinha.

Manažér City Pep Guardiola bol nahnevaný, lebo Taylor podobné súboje v strede ihriska bežné púšťal. Pri postrannej čiare sa riadne rozčuľoval a sarkasticky gestikuloval aj voči domácim fanúšikom. Potom sa sťažoval, že neďaleko stojaci fanúšikovia Liverpoolu po ňom hádzali mince. „Dav to skúšal, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie