Denník N

Hľadali lásku tam, kde nie je. Milenci z internetu ich pripravili o ilúzie aj o peniaze

Ilustrácia - Deník N, Adobe Stock
Ilustrácia – Deník N, Adobe Stock

Sofistikované romantické podvody na internete za sebou po celom svete nechávajú prázdne peňaženky, rozhádané rodiny aj zlomené srdcia.

Spôsobujú, že z účtov odchádzajú obrovské objemy peňazí. Finančná strata je pritom len jedným z následkov premysleného podvodu: falošní americkí vojaci a lekári na misiách mnohokrát ešte väčšiu spúšť napáchajú na psychike a vo vzťahoch podvedených.

Keď si Šarlota začala prvý raz písať s americkým lekárom na misii na Blízkom východe, vzťah nehľadala. Jedného dňa jej však na Facebooku poslal žiadosť o priateľstvo fešný cudzinec a ona ju prijala. „Nikdy som nechcela byť neverná, môj manžel bol vždy mojím jediným mužom. Päť rokov si ma však prakticky nevšímal, takže aj preto to takto dopadlo,“ opisuje štyridsiatnička Šarlota, ako jej jedna spočiatku nevinná online konverzácia obrátila život naruby.

V mužovi, ktorý pôsobil ako lekár na misii vo vojnou zmietanom Jemene – alebo to minimálne tvrdil –, našla ideálnu partiu. Aj na diaľku jej dokázal dať to, čo jej vo vlastnom manželstve roky chýbalo: pozornosť a predstavu radostnej budúcnosti.

„Moje vytriezvenie bolo kruté a bolestivé. Došlo mi, že človek z fotiek, do ktorého som sa zamilovala, nie je reálna osoba. Že všetko, čo mi písal, bolo klamstvo a svoje peniaze už nikdy neuvidím,“ pokračuje. S ľútosťou v hlase priznáva, že aby sa dostala k stále väčším sumám pre domnelého lekára, dopúšťala sa príšerných vecí.

„Bola som ako blázon,“ opisuje žena zo Slovenska,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie