Denník N

Spevák Adam Pavlovčin: Matovič asi nepochopil, že jeho nik v ničom neobmedzuje (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Treba začať od seba doma. „Nemusíme robiť obrovské hrdinské činy, stačí začať doma malými krokmi a tak sa vie posunúť celá spoločnosť,“ hovorí víťaz Superstar Adam Pavlovčin.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Spevák a tanečník Adam Pavlovčin v rozhovore hovorí o tom,

  • ako vníma komentáre politikov po dvojnásobnej vražde Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha,
  • ako prebiehalo jeho prihlásenie sa ku queer komunite doma,
  • čo by mala spoločnosť robiť, aby sa tu LGBTI+ ľudia cítili lepšie a bezpečne.

V piatok ste vystúpili na pietnom pochode za Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. Aké to pre vás bolo?

Spieval som dve balady na záver celého programu. Pre mňa bol pochod vyvrcholením emócií. Priznám sa, že v stredu, štvrtok aj v piatok cez deň som ešte sám nevedel tie veci uchopiť. Až keď sme stáli na námestí v takom počte a začali príhovory, spev, to bolo pre mňa najemocionálnejšie. To uvedomenie si, že sa to deje, že tu stojíme a idem na stage. Radšej by som spieval pri úplne inej príležitosti ako pri tomto pietnom pochode.

Spievali ste aj na tohtoročnom Dúhovom pride. V čom to bolo iné?

Pochod Pride je oslava, bola tam úplne iná atmosféra. Mladá generácia sa radovala, tešila. Mali možnosť sa slobodne prejaviť, boli to dve úplne rozdielne akcie.

Video: Spevák Pavlovčin: Matovič asi nepochopil, že jeho nik v ničom neobmedzuje
(Autorky: Martina Koník, Veronika Folentová)

V piatok prišlo na pochod odhadom až 15-tisíc ľudí. Čakali ste, že ich bude tak veľa, alebo by malo v reakcii na dvojnásobnú vraždu prísť viac ľudí?

Asi som nemal očakávanie, koľko ich má prísť. Som však veľmi rád za to, že ich prišlo toľko. Dúfam, že pri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Rozhovory

Útok na Zámockej

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie