Denník N

Dali si letmý bozk v pivárni. Napadol ich muž od vedľajšieho stola, manažér ich vykázal a policajti to zľahčovali

Ilustračné foto – Flickr.com/HeatherKatsoulis
Ilustračné foto – Flickr.com/HeatherKatsoulis

Doplnené 20.10 o stanovisko podniku: Po prvotných urážkach nasledovalo búchanie po stole a vety typu, že terorista na Zámockej urobil dobre a je škoda, že sme tam neboli vtedy aj my, opisuje sobotný konflikt v bratislavskom podniku Tomáš.

Len tri dni po teroristickej vražde dvoch LGBTI+ ľudí na Zámockej ulici a deň po tom, ako do ulíc Bratislavy vyšli na podporu queer ľudí tisíce ľudí, sa nenávisť proti ľuďom s inou sexuálnou orientáciou prejavila opäť.

Tomáš Griač opísal zážitok zo sobotného večera, keď s priateľom Američanom zašli do podniku na nábreží v Bratislave, v blízkosti hotela River Park.

„Aj napriek tomu, že viem, aké je na Slovensku dekórum, na moment som sa pozabudol a dali sme si takú tú polsekundovú pusu, ktorú zvyčajne pri partnerovi neregistrujete, nepripadá vám, že je to niečo nebezpečné, pohoršujúce… v podstate na to hneď zabudnete, lebo dúfate, že takýchto momentov bude ešte milión,“ napísal Tomáš na Facebooku.

Bozk zaregistroval jeden z prítomných hostí, potetovaný muž, ktorý podľa telesných proporcií zjavne posilňuje. Došlo až k fyzickému útoku.

Hovorili sme s Tomášom a oslovili sme aj podnik, prípadom sa už zaoberá aj polícia. Tomáš je prekvapený, že takýto konflikt nastal len niekoľko dní po streľbe na Zámockej ulici. Vraví, že doteraz žiadny útok pre svoju orientáciu nezažil.

„Neviem, či je to frustrácia z toho, že sa niekto zastal gayov, alebo že sa teraz oni budú musieť báť,“ hovorí Tomáš.

Hádzanie podpivníkov, rasistické reči a potom fyzický útok

Svoj nesúhlas s prejavom lásky na verejnosti najprv potetovaný muž vyjadril tak,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Útok na Zámockej

Slovensko

Teraz najčítanejšie