Denník N

Z partnerského spolužitia môže byť len dedenie a nahliadanie do zdravotnej dokumentácie

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Z prísľubu vyriešiť vládnym návrhom viacero životných situácií nezosobášených párov rovnakého, ale aj rôzneho pohlavia, môže byť len veľmi úzka pomoc. Hoci ministerstvo spravodlivosti pripraví kompromisný návrh na uľahčenie života veľkému množstvu párov, ktoré spolu žijú v jednej domácnosti, o tom, čo sa nakoniec schváli, rozhodnú poslanci.

Vo vládnych stranách OĽaNO i Sme rodina sú podľa informácií Denníka N priechodné len veľmi obmedzené úpravy.

„Pre mňa to neznamená, že v tejto téme teraz zastavíme, to určite nie,“ tvrdil v stredu predseda vlády Eduard Heger s tým, že pripravením návrhu poveril ministra spravodlivosti Viliama Karasa. „Myslím, že je to naozaj otázka dní a týždňov,“ hovoril premiér o tom, v akom čase by mal Karas návrh pripraviť.

„Som jednoducho za to, aby sa naplnilo to, čo je v programovom vyhlásení vlády. Zároveň si nemyslím, že by sme mali ísť nad to, čo je tam napísané,“ vravel predseda OĽaNO Igor Matovič.

„Keď v jednej domácnosti spolu žijú ľudia, základné veci, čo sa týka dedenia a nahliadania do zdravotnej dokumentácie, by sme im mali zabezpečiť,“ hovorí predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš. „To

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

LGBTI+

Slovensko

Teraz najčítanejšie