Denník N

Slafkovský dal prvý gól a vynadal po ňom súperovi: Vedel som, že spoluhráč Xhekaj ma ochráni

Juraj Slafkovský. Foto -TASR/AP
Juraj Slafkovský. Foto -TASR/AP

Juraj Slafkovský sa v noci stal najmladším slovenským strelcom gólu v histórii NHL. Dokázal to vo veku 18 rokov, 6 mesiacov, 22 dní a prekonal rekord Mariána Gáboríka.

Canadiens vyhrali nad Arizonou 6:2 a Slafkovského gól znamenal veľa. Nielen preto, že je prvý, ale aj preto, kedy padol, ako padol a čo sa po ňom dialo vo vypredanom Bell Centre.

Po tomto zápase sa už dá napísať, že ho fanúšikovia v meste prijali.

Slaf – kov – ský, Slaf – kov – ský

Videl som naživo všetky domáce zápasy Montrealu v tejto sezóne v príprave aj NHL a doteraz sa nestalo, aby jeden hráč dostal taký aplauz ako Slafkovský po svojom prvom góle.

„Zakývaj im,“ povedal Slafkovskému na striedačke Brendan Gallagher. Slafkovský zakýval do kamery a ľudia tlieskali a kričali, hoci sa už dávno hralo. Od jeho gólu prešla už minúta, no dav stále skandoval tri slabiky: Slaf – kov – ský, Slaf – kov – ský.

Diváci si celý večer užili. Nečakali, že Montreal bude mať po piatich zápasoch tri výhry, keďže v príprave prehral všetkých osem zápasov. Okrem skandovania Slafkovského mena robili aj mexické vlny a spievali Take Me Home, Country Roads od Johna Denvera.

Po zápase Slafkovského vyhlásili za prvú hviezdu zápasu, vrátil sa teda na ľad, na ktorom bol v tej chvíli jediný zo všetkých hráčov. Polovica divákov síce už na tribúne nebola, no druhá vytvorila taký hluk, že nebolo počuť takmer nič z pozápasového rozhovoru s redaktorom. Namiesto odpovedí som opäť počul len Slaf – kov – ský, Slaf – kov – ský.

Ovácie sa ešte vystupňovali, keď Slafkovský do mikrofónu povedal:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie