Denník N

Alonso jazdil na zadných kolesách, preteky napokon dokončil. Samuraj musí zostať pokojný vždy, povedal

Vyhral Max Verstappen pred Lewisom Hamiltonom a Charlesom Leclercom.

Veľká cena USA v americkom Austine patrila k najväčším podujatiam sezóny. Okruh COTA počas víkendu navštívilo 440-tisíc fanúšikov, čo je najvyššia návšteva sezóny. Je to o 40-tisíc ľudí viac ako vlani a zároveň najvyšší počet divákov v histórii Veľkej ceny USA.

V tomto texte sa dozviete:

  • aký ďalší rekord atakuje Verstappen,
  • že Red Bull okrem osláv smúti a odoláva obvineniam,
  • či bol Russellov trest za vyradenie Sainza spravodlivý,
  • za čo skritizovali šéfa Applu a čo okázalé priniesol Austin.

„Samuraj“ Alonso prežil Strollov katapult

Je najstarší a po nedeli by sa dalo povedať, že nezničiteľný. Štyridsaťjedenročný Fernando Alonso štartoval zo štrnásteho miesta. Postupne sa prepracoval na ôsme miesto. Prišlo však 22. kolo a v krátkom čase už druhý výjazd bezpečnostného vozidla. Spočiatku sme nevedeli, o čo ide, pretože problém naznačovala len televízna grafika. O pár chvíľ sme videli dve poškodené autá a množstvo úlomkov. Bolo jasné, že išlo o veľkú nehodu.

Ako odhalili opakované zábery, Alonso sa približoval k Lanceovi Strollovi a dostával sa pred neho, keď Kanaďan s belgickým pasom z ničoho nič na poslednú chvíľu urobil malý pohyb doľava. Alonso sa mu v rýchlosti okolo 295 km/h nemal šancu vyhnúť a došlo k nárazu. Modrý Alpine vyletel do vzduchu, jazdil na zadných kolesách a len tesne minul priestor, kde je betónová bariéra prerušená príjazdovou cestou. Ak by Alonso narazil do

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boxová ulička

Formula 1

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie