Denník N

Rok po úniku nahrávok z chaty: Ficovi u voličov neuškodili, policajtovi hrozí väzenie, únik neobjasnili

Robert Fico a poľovnícka chata pri Leviciach, na ktorej polícia nahrala schôdzky predsedu Smeru a spol. Foto - TASR, N/Tomáš Benedikovič
Robert Fico a poľovnícka chata pri Leviciach, na ktorej polícia nahrala schôdzky predsedu Smeru a spol. Foto – TASR, N/Tomáš Benedikovič

Uniknuté záznamy z poľovníckej chaty ukázali, ako blízko má Robert Fico k majiteľovi Bonulu a ako mu záleží na tom, aby Norbert Bödör nesedel za mrežami. Policajt, vďaka ktorému nahrávky vznikli, na generálnej prokuratúre neuspel.

Nielen detaily o vyšetrovaní korupčných káuz, ale aj ťažký život za mrežami rozoberal Robert Fico na odpočúvanej poľovníckej chate. Trápilo ho, aké náročné to majú jemu blízki ľudia, ktorí sedia vo väzbe a s ktorými kedysi riadil štát.

„Ten režim, ktorý tam majú. To je ale každý deň života… Ja sa na toto stále pozerám. Každý deň života. A v akej kvalite ho tam stráviš? To ma ide šľak trafiť,“ zamýšľal sa Fico vlani 27. septembra na chate netušiac, že ju odpočúva polícia.

Dnes, 25. októbra, uplynul rok, čo nahrávky z chaty unikli do médií a verejnosť sa okrem iného dozvedela, aký veľký kamarát je predseda Smeru s majiteľom známej esbéesky Bonul Miroslavom Bödörom. Bonul počas vládnutia Smeru získal lukratívne štátne zákazky za desiatky miliónov eur.

Vďaka odpočúvaniu vyšlo najavo, ako sa Fico minulé leto sústredil na to, aby pomohol Bödörovmu synovi Norbertovi a jeho príbuznému, niekdajšiemu policajnému prezidentovi z éry Smeru Tiborovi Gašparovi, dostať sa z väzby na slobodu.

Pre chatu hrozí väzenie vyšetrovateľovi NAKA Martinovi Juhásovi, vďaka ktorému odposluchy vznikli. Krajská prokuratúra v Nitre ho po úniku nahrávok obvinila zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Stíhaný policajt naznačuje, že nitrianska prokuratúra Ficovi nadŕža.

Policajný záznam z chaty zachytáva Roberta Fica, sediaceho advokáta Mareka Paru a Miroslava Bödöra. Foto – Aktuality.sk

Informácie z odpočúvania

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Nahrávky na chate

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie