Denník N

Dúhový armagedon na Dunaji

Nebudeme my tu na našej svojstojnej svojeti počúvať skazenú Gayrópu.

Autor je spisovateľ

Volal mi blízky človek, že sa s Matúšom zdravil len hodinu pred vraždou. Volal mi zdrvený, že sa s ním už nikdy zdraviť nebude. A vravel mi iný blízky človek, že v tom podniku mohol sedieť jeho syn. A videl som písať mnohých slová podpory, videl som v bratislavských uliciach dav ľudí, ktorí prišli povedať nie nenávisti.

Videl som aj dúhovú zástavu tolerancie pred Prezidentským palácom (škoda, že tak krátko), videl som občana Hegera s tou istou vlajočkou a v kútiku duše dúfal, že sa aspoň niečo malé stane. Že politické elity nám aspoň v tejto tragickej chvíli vyšlú signál, že pre nich nie sme občania druhej kategórie. Bohužiaľ, nestalo sa. Zabitých je treba ešte dokopať a opľuť.

Som hetero, píše istý pán z Trnavy, aby náhodou nevynechal príležitosť ukázať sa ako arogantný gadžo so smradľavou slamou trčiacou z tenisiek. A ďalší už vyťahujú dáždniky chrániace pred dúhou, lebo ich tradičné rodiny, pochopiteľne, neohrozuje nič viac ako dvaja im neznámi chlapi či dve ženy majúce spoločný život. A iní sa hlbokomyseľne pýtajú, či raz bude heterosexualita trestná.

A ďalší už

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

LGBTI+

Útok na Zámockej

Komentáre

Teraz najčítanejšie