Denník N

Koho budú v sobotu voliť Kiska, Geišberg, Sabaka a ďalší

V sobotu sa prvýkrát budú konať spojené komunálne a župné voľby. Volebné miestnosti sa otvárajú o 7.00, hlasovať sa dá do 20.00. Osobností zo všetkých krajov Slovenska sme sa pýtali, či pôjdu voliť v oboch voľbách a podľa čoho sa budú rozhodovať.


Bratislavský kraj

Zora Bútorová, sociologička

Budem voliť v oboch voľbách a rozhodovať sa podľa dôveryhodnosti kandidátov a ich hodnotového ukotvenia. Doterajším výkonom ma presvedčili primátor Matúš Vallo a župan Juraj Droba. Starému Mestu by podľa mňa prospela zmena, takže podporím Mateja Vagača.

Ivan Kamenec, historik

V sobotu pôjdem voliť. Zúčastním sa na oboch voľbách. Kandidátov budem vyberať podľa mne dostupných a známych informácií. Neviem ešte, koho budem voliť. Určite však už viem, koho voliť nebudem.

Marek Števček, rektor Univerzity Komenského 

Áno, oboch volieb sa zúčastním. Som človek, ktorému samosprávne spravovanie vecí verejných nie je cudzie. Je pre mňa dôležité, čo ponúka a ako sa rozvíja región, v ktorom žijem, či už na obecnej, alebo krajskej úrovni. Nie je to klišé, ak poviem, že témy ako cestná infraštruktúra, pracovné príležitosti, dostupné sociálne služby, zdravotníctvo či možnosti vzdelávania a trávenia voľného času sú mimoriadne dôležité, ak chceme, aby sa najmä mladí ľudia vracali po škole späť tam, kde vyrastali a kde budú mať príležitosť tvoriť vlastné hodnoty a zázemie. A nie je to dôležité len pre nich, ale aj pre nás, ktorí sme spätí s regiónom, kde žijeme a chceme žiť ďalej. Budem si vyberať takých kandidátov, kde predpokladám, že tieto témy im nie sú ľahostajné a budú ich chcieť úprimne riešiť.

Jana Mičeková, predsedníčka OZ Dúhový Pride Bratislava

Áno, pôjdem voliť a určite sa zúčastním oboch volieb. Ako každodenná cyklistka veľmi intenzívne vnímam zmeny, ktorými Bratislava za posledné štyri roky prešla. Krížna ulica zmenená na nepoznanie, zeleň, odstránenie nezmyselných bigboardov z centra a nová dlažba chodníka pred rozhlasom, na ktorú sa každý deň pozerám, je cesta, ktorou toto mesto musí aj naďalej ísť.

Lucia Šicková, spoluzakladateľka Pixel Federation

Áno, určite ideme voliť v oboch voľbách, prispôsobili sme tomu prázdninový program. Pre mňa osobne je dôležité vidieť u kandidáta integritu, odbornosť, konzistentnosť, ukázať schopnosť realizovať, čo má v programe. Za Matúšom Vallom a jeho tímom vidno výsledky. Naposledy som ho volila, lebo som dôverovala odbornosti a sile tímu, ktorý so sebou mal. Budem voliť znova, lebo pre mňa urobil zmeny, ktoré Bratislava potrebovala a potrebuje – aj keď niektoré pre mňa osobne nemusia byť príjemné.

Peter Sabaka, infektológ

Áno, nadchádzajúcich komunálnych volieb a volieb do VÚC sa zúčastním. Majú totiž možnosť ovplyvniť, ako vyzerá a funguje mesto, v ktorom žijem a pracujem a v prvom rade, v ktorom žije moja rodina a moje deti. Za primátora Bratislavy budem voliť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne a župné voľby 2022

Slovensko

Teraz najčítanejšie