Denník N

List vydavateľa: Máme 69-tisíc predplatiteľov, na našu stránku chodí tretina slovenskej internetovej populácie

Vážení podporovatelia Denníka N,

dovoľte, aby som vám tak ako každý štvrťrok dal vedieť, čo máme nové. V posledných týždňoch žijeme okrem vojny na Ukrajine aj teroristickými vraždami v Teplárni. Okrem spravodajského pokrytia tejto témy sme priniesli sériu článkov o právach LGBTI+ osôb, ako aj diskusie s politikmiaktivistami priamo z Teplárne. Tejto téme sa budeme intenzívne venovať aj naďalej.

Pokračujeme aj v našich vzdelávacích projektoch. Vďaka podpore desiatok darcov v crowdfundingu aj podpore sponzorov sme od začiatku školského roka zadarmo dodali vyše päťstovke stredných škôl až tri vzdelávacie N Magazíny – Deportácie, Nedajte sa oklamať o hoaxochČo je dobrá architektúra. V týchto dňoch smeruje do škôl dvojjazyčný magazín Mýty o Maďaroch / Mýty o Slovákoch, ktorý sme pripravili v spolupráci s našimi kolegami zo spravodajského webu Napunk. O publikáciu prejavili záujem aj viaceré školy priamo z Maďarska a veríme, že prispeje k formovaniu spoločného pohľadu na sporné témy našich dejín a k lepšiemu vzájomnému porozumeniu.

Prieskumy opakovane ukazujú, že režim Vladimíra Putina má na Slovensku mnoho podporovateľov, a to aj medzi mladými, rozhodli sme sa preto zorganizovať v školách sériu diskusií s Rusom o Rusku. Filip Sedov z ruského Jaroslavľa študentom vysvetlí, prečo sa rozhodol žiť na Slovensku a prečo odmieta ruský útok na Ukrajinu. Túto akciu stále môžete finančne podporiť, na rovnakom mieste je tiež otvorené prihlasovanie škôl.

Pokiaľ ide o naše hospodárske výsledky, naďalej sa nám darí dobre. Počet našich predplatiteľov sa pohybuje okolo 69-tisíc, na našu stránku každý mesiac chodí tretina slovenskej internetovej populácie, naše podcasty majú 1,5 milióna stiahnutí mesačne. Ukončili sme prvú etapu budovania nového video štúdia, Jana Shemesh vám prináša nový newsletter Pod slnkom, medzi našich pravidelných prispievateľov pribudol novinár a bývalý poradca premiéra Eduarda Hegera Ivan Štulajter. Do redakcie nastúpila nová videoredaktorka Eva Štefánková, ekonomický redaktor a dátový analytik Tomáš Hrivňák a športový redaktor Pavol Bielik.

Radi by sme vám tiež dali do pozornosti knižné tituly, ktoré sme v posledných mesiacoch uviedli na trh – okamžitým bestsellerom sa stala kniha Rýchlokurz geniality Ľudovíta Ódora, úspešné sú aj Stručné dejiny RuskaStručné dejiny Ukrajiny Petra Koubského a kniha rozhovorov Ako byť šťastný? Vitalie Belly a Veroniky Folentovej. V knižnej podobe vyšla aj reportáž Martina M. Šimečku Príhody tuláka po Slovensku.

Zo zahraničných titulov by sme vám radi dali do pozornosti tituly Barça, Mysli ako prieskumníkČas vlkov. Život v troskách Tretej ríše.

Veríme, že naše novinárske, knižné aj vzdelávacie aktivity pomôžu kultivovať verejný priestor na Slovensku, a ďakujeme vám, že ich vďaka vašej priazni môžeme realizovať. V prípade, že máte akýkoľvek námet na tému, podnet na spoluprácu či spätnú väzbu, neváhajte ma, prosím, kontaktovať.

Všetko dobré.
Lukáš Fila, riaditeľ vydavateľstva

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Hospodárenie Denníka N

Slovensko

Teraz najčítanejšie