Denník N

Ako sa z Elona Muska stal globálny agent s Twitterom vo vlastných rukách

Elon Musk. Foto - TASR/AP
Elon Musk. Foto – TASR/AP

Keď Elon Musk v polovici apríla ohlásil svoj zámer stať sa majiteľom Twittera, mnohí sa domnievali, že žartuje. Po mesiacoch špekulácií, rokovaní a doťahovačiek najbohatší muž sveta túto sociálnu sieť naozaj kúpil.

Krátko po tom denník Washington Post informoval, že zo spoločnosti okamžite vyhodil viacerých popredných predstaviteľov vrátane výkonného a finančného riaditeľa.

V amerických médiách aj vo Washingtone prebieha intenzívna debata, ako sa nový šéf Twittera prejaví. Musk je známy ako podporovateľ absolútnej slobody slova, ktorý nesúhlasí napríklad so zablokovaním bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Viacerí sa zároveň obávajú, do akej miery budú na jeho rozhodnutia vplývať názory na zahraničnú politiku. Ako píšu New York Times, z Muska sa stal „agent geopolitického chaosu“. K medzinárodným pomerom sa vyjadrujú viacerí miliardári, ale nikto z nich nemá taký výtlak a vplyv ako on.

Potešil čínskeho veľvyslanca

Elon Musk sa v posledných týždňoch venoval hneď viacerým mimoriadne citlivým zahraničným otázkam. Za jeho vyjadrenia ho v krátkom časovom slede chválili predstavitelia Kremľa aj Pekingu.

Najbohatší muž sveta pobúril Taiwan vyjadrením, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie