Denník N

Kričať na Facebooku vždy nestačí: Suja, Kuffa, mladší Slota ani referendum o „základni USA“ neoslnili

Uhrík na Facebooku povzbudzoval priaznivcov k voľbe Miroslava Suju s tým, že takmer predbieha Luntera. Nakoniec skončil štvrtý.
Uhrík na Facebooku povzbudzoval priaznivcov k voľbe Miroslava Suju s tým, že takmer predbieha Luntera. Nakoniec skončil štvrtý.

Novému nitrianskemu županovi Becíkovi nadbiehanie facebookovému publiku pomohlo k volebného úspechu, dôležitá však bola aj kampaň v obciach, podpora najsilnejšej opozičnej strany Hlas-SD a „unavený“ protikandidát Belica. Ďalší adepti už Becíkov úspech nenapodobnili.

Pavol Slota, 41-ročný syn bývalého predsedu SNS, je na Facebooku veľmi aktívny. Surfuje na témach, ktoré oslovujú mnohých ľudí na Slovensku. Nadáva na Ukrajinu, na Západ, na prezidentku Zuzanu Čaputovú, vyjadruje pochopenie pre Putinovo Rusko.

Jeho videá majú bežne desaťtisíce zobrazení. Pravidelne vystupoval na protivládnych demonštráciách, ktoré podporovala slovenská dezinfoscéna. V januári rečnil na protestoch proti obrannej dohode s USA, v septembri na „národnom proteste“ proti zdražovaniu.

V týchto voľbách sa pokúsil Pavol Slota kandidovať na post žilinského primátora, teda na post, ktorý patril 16 rokov jeho otcovi (1990 – 2006). Opieral sa o Facebook, o meno svojho otca

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Facebook

Hoaxy a propaganda

Komunálne a župné voľby 2022

Slovensko

Teraz najčítanejšie