Denník N

Hlas je silný už aj v regiónoch, Pellegriniho strana jednoznačne porazila Smer

Robert Fico a Peter Pellegrini. Foto - TASR
Robert Fico a Peter Pellegrini. Foto – TASR

Strana Smer je víťazom komunálnych volieb, zvykol v povolebné nedele už pred viac ako desiatimi rokmi konštatovať jeho predseda Robert Fico. To isté pravidelne tvrdil po župných voľbách. Ešte v roku 2013 politici zo Smeru ovládli päť z ôsmich žúp a ich spojencom bol aj šiesty – Tibor Mikuš v Trnave, ktorý kandidoval ako nezávislý.

A ešte v roku 2018, keď už jeho kandidátov v komunálnych voľbách vytlačili nezávislí a Smer stratil mestá ako Nitra, Košice alebo Žilina, mal hneď po nich Smer najviac starostov a primátorov.

„Napriek mediálnemu lynču sme dosiahli uspokojivý výsledok,“ tvrdil v roku 2018 Fico. „Jasné, že sme chceli viac, ale ani Barcelona nemôže vždy vyhrať 7:0. Stranícky sme voľby opäť vyhrali napriek tomu, čo sa s nami dialo, ako nás ohovárali, osočovali. Je to veľmi príjemný výsledok, ktorý nás veľmi príjemne prekvapil,“ vysvetľoval vtedy už expremiér a predseda Smeru.

Dnes je všetko inak, zo Smeru v roku 2020 odišlo 11 poslancov okolo Petra Pellegriniho a zobrali so sebou aj časť regionálnych štruktúr a ľudí zo samospráv. A už prvý volebný súboj Hlasu a Smeru dopadol pre Ficovu stranu neúspechom a pre Pellegriniho, naopak, nad očakávania dobre.

V starostoch a primátoroch Hlas porazil Smer

Už podiel zvolených starostov a primátorov ukazuje, že Hlas výrazne predbehol Smer. Dokonca sa stal najúspešnejšou stranou komunálnych volieb. Pellegriniho strana má teraz

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Komunálne a župné voľby 2022

Peter Pellegrini

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie