Denník N

Weiss to s Kmotríkom znova dokázal, Slovan dosiahol historický úspech. No nebolo to bez hanby na tribúne

Hráč Slovana Aleksandar Čavrić má rýchlosť na úrovni Premier League. Foto - AP
Hráč Slovana Aleksandar Čavrić má rýchlosť na úrovni Premier League. Foto – AP

ŠK Slovan Bratislava porazil Žalgiris Vilnius 2:1 a postúpil do jarného osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Nebol by to Slovan, ak by zápas v tohtosezónnej pohárovej súťaži aspoň trochu nezdramatizoval. Pred štvrtkovým duelom bol jasný favorit, hoci na umelej tráve a v daždi to malo byť náročných 90 minút.

Žalgiris Vilnius potreboval víťazstvo, ak chcel pomýšľať na postup zo skupiny. Slovanu stačila remíza.

Slovenský majster viedol po góle Aleksandara Čavrića už v úvodnej štvrťhodine, o osem minút pridal srbský ofenzívny hráč ďalší presný zásah. „Má vynikajúce rýchlostné parametre, ktoré nemá nikto v lige. Samozrejme, je to astmatik, niekedy toho má plné zuby,“ pochválil Čavrića tréner Vladimír Weiss starší.

Spočiatku to vyzeralo na pohodlné víťazstvo, no súper skóroval hneď v úvode druhého polčasu a postupne zvyšoval aktivitu. Cítil, že zápas ešte môže otočiť.

Slovanisti, naopak, zahodili niekoľko veľkých šancí. Tretí, rozhodujúcí gól mohol z pokutového kopu pridať v závere Giorgi Čakvetadze, ale pokus o „panenku“ mu nevyšiel.

Napokon však zvíťazili, obsadili prvé miesto v skupine H a postúpili priamo do jarného osemfinále EKL. Druhý FC Bazilej si zahrá vo februári šestnásťfinále.

„Vedeli sme, že keď vyhráme, postúpime z prvého miesta. Vtedy máte väčší úspech, lepšie prémie a ide to do sveta. Je to pre majiteľa a pre všetkých ľudí, ktorí majú radi Slovan. Ten sa vrátil tam, kam patrí,“ povedal po zápase tréner Weiss.

Postup Slovana do jarnej časti európskej súťaže je nesporne veľkým úspechom pre slovenský futbal. Len škoda, že v sektore hostí sa znova diali veci, ktoré nemožno nazvať inak ako veľká hanba.

„V sektore priaznivcov Slovana

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska konferenčná liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Slovan pod Kmotríkovcami

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie