Denník N

Zdieľal antisemitskú „pravdu“, odmieta očkovanie. Irving opäť ukázal, že nie je viac ako basketbalista

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Irvinga Nets suspendovali bez nároku na mzdu.

Je jednotkou draftu z roku 2011, vo svojej zbierke má prsteň pre víťaza NBA (2016), olympijské zlato (2016) a titul majstra sveta (2014). Patrí medzi najlepších basketbalistov sveta, ak je na palubovke a venuje sa len hre.

Mimo nej Kyrie Irving hazarduje so svoju kariérou a odkazom pre budúce generácie. Do svojej bohatej zbierky prehreškov nedávno pridal najnovší – propagovanie antisemitizmu.

O čo išlo? Irving využil sociálne siete na to, aby upozornil na kontroverzný film Od Židov k černochom: Budíček, čierna Amerika, ktorý je dostupný na streamovacej platforme Prime Video (Amazon).

Ide o adaptáciu knihy Ronalda Daltona jr. z roku 2015, ktorá podľa skráteného oficiálneho obsahu „odhaľuje pravdu o mocnostiach v Amerike: od vstupu Európanov a otrokárstva do Afriky sa Afroameričania o svojom pôvode dozvedali, že to bolo dielo Satana, aby zničil Bohom vyvolených ľudí“.

Mnohí sa ohradili

Príspevok z 27. októbra na Twitteri a Instagrame je už síce vymazaný, ale kauza okolo hviezdy Brooklyn Nets neutícha. Irvinga sleduje na Twitteri viac ako 4,6 milióna používateľov, na Instagrame atakuje hranicu 17,6 milióna.

Kniha a film zastávajú myšlienky v súlade s extrémnejšími frakciami tzv.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Basketbal

NBA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie