Denník N

Zápisník vraha zo Zámockej pripomína zoznamy „protislovenských živlov“. Štát ich roky nerieši

Jeden z konšpiračných zoznamov v roku 2016 zdieľal Boris Kollár. Zdroj - Facebook
Jeden z konšpiračných zoznamov v roku 2016 zdieľal Boris Kollár. Zdroj – Facebook

Strelec zo Zámockej útočil vo svojom manifeste nielen na LGBTI+ ľudí, ale aj na Židov. Na zozname mal aj Grigorija Mesežnikova a Martina Bútoru. Obaja hovoria, s akou nenávisťou sa roky stretávajú.

Vrah, ktorý zabil dvoch mladých ľudí na Zámockej ulici v Bratislave, mal vo svojom zápisníku poznačených niekoľko známych mien, ktoré sa v podobných zoznamoch objavujú už roky.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic pred pár dňami v relácii Na telo plus potvrdil, že strelec zo Zámockej nemal vo svojom zozname len premiéra Eduarda Hegera, ale aj politológa Grigorija Mesežnikova, sociológa a bývalého diplomata Martina Bútoru či exprezidenta Andreja Kisku. Práve poslední traja menovaní sa už objavili v mnohých zoznamoch, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach.

A hoci neraz sú súčasťou týchto zoznamov výzvy, ako treba tieto „protislovenské živly“ zlikvidovať, štát s tým nič nerobí.

Jeden z takýchto konšpiračných zoznamov pod názvom Zakázaný Raráškov zoznam agentov, užitočných idiotov a trollov Západu, v ktorom je aj Mesežnikov či Bútora, pred šiestimi rokmi zdieľal na Facebooku aj súčasný predseda Národnej rady

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hoaxy a propaganda

Slovensko

Teraz najčítanejšie