Denník N

Školský týždeň: Počet detí z Ukrajiny v školách výrazne nestúpol, stále je možno veľká časť z nich mimo vzdelávania

Školský týždeň pripravuje Centrum vzdelávacích analýz, nezávislá analytická a výskumná organizácia, ktorej cieľom je najmä na základe dát a výsledkov výskumu zlepšovať kvalitu školstva. Podporiť ho môžete tu.

O tom, ako sa darí začleňovať deti z Ukrajiny do vzdelávania, sa už v súčasnosti vôbec nehovorí. A to aj napriek tomu, že vojna na Ukrajine sa neskončila a na Slovensku zostali tisíce detí a mladých ľudí z Ukrajiny, ktorí sa potrebujú vzdelávať.

Z údajov z minulého školského roka sa dalo predpokladať, že mnohé z ukrajinských detí do škôl nechodia. Niektoré sa zrejme vzdelávali online vďaka spojeniu so svojou školou na Ukrajine, iné sa možno spoliehali, že vojna sa čoskoro skončí a budú sa môcť vrátiť domov, ďalším sa nemuselo podariť nájsť miesto v škole na Slovensku.

V tomto školskom roku sme očakávali, že počet detí z Ukrajiny v našich školách môže stúpnuť. Dnes už máme k dispozícii údaje z polovice septembra o tom, koľko detí z Ukrajiny u nás navštevuje jednotlivé školy. Ako sa teda situácia vyvinula v porovnaní s minulým školským rokom?

Kde sa nám strácajú deti z Ukrajiny

Na prvý pohľad zaujme, že počet detí z Ukrajiny v našich školách výraznejšie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Školský týždeň

Každý štvrtok v spolupráci s expertmi z Centra vzdelávacích analýz prináša Školský týždeň najdôležitejšie informácie zo školstva, analýzy a návrhy, ako zmeniť vzdelávanie.

Školstvo

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie