Denník N

Slafkovský hral zatiaľ najmenej, ale nebol to trénerov zámer. Klub je terčom vtipov po klamstve o Dadonovovi

Juraj Slafkovský má za sebou svoj ôsmy zápas v NHL, Montreal ho prehral vo Winnipegu 2:3 po predĺžení. Slafkovský tak málo v NHL ešte nehral – len osem minút a osemnásť sekúnd. Dôvody vysvetlíme nižšie.

Po takomto zápase sa bude opäť hovoriť o tom, či by pre jeho rozvoj nebolo lepšie hrať 20 minút na farme v Lavale. Lenže Slafkovský na farmu ísť nechce a najradšej by bol celú sezónu v prvom tíme Canadiens.

Zdá sa, že v tejto chvíli ho na farmu nechce poslať ani klub, napriek malej minutáži v poslednom zápase. Naznačuje to aj klamstvo generálneho manažéra Kenta Hughesa v prípade Rusa Jevgenija Dadonova, o ktorom sa veľmi diskutovalo pred zápasom.

Na neexistujúci vírus nie je vakcína

Aj pre Slafkovského dobré výkony má Montreal problém – priveľa hráčov a primálo miest na súpiske. Návrat obrancu Joela Edmundsona vo včerajšom zápase znamenal, že Canadiens mali v zostave 24 zdravých hráčov a jedného museli poslať na farmu. Bez rizika straty hráča mohli na farmu poslať len nováčikov, ostatní museli prejsť cez tzv. waiver listinu nechránených hráčov, z ktorých si ich mohol zobrať akýkoľvek iný klub.

Čakalo sa na informáciu, koho generálny manažér Kent Hughes vyradí. Najpravdepodobnejšie bolo vyradenie skúsených Jevgenija Dadonova či Mikea Hoffmana. Jednoduchšie by však bolo poslať na farmu niektorého z mladých obrancov alebo Slafkovského.

Hughes napokon našiel spôsob, ako neposlať nikoho ani na farmu, ani na waiver. Vymyslel si, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie