Denník N

Žarty si robil aj z Messiho. Piqué sa po náročnom období rozhodol dodržať slovo a ukončil kariéru

Gerard Piqué oslavuje gól. Foto - TASR/AP
Gerard Piqué oslavuje gól. Foto – TASR/AP

Gerard Piqué mal trinásť rokov, keď sa prvýkrát stretol s Louisom van Gaalom. Legendárny holandský tréner bol blízkym priateľom jeho starého otca, ktorý pôsobil ako viceprezident FC Barcelona.

Van Gaal si Piquého premeral a po chvíli rozmýšľania mu povedal, že na Barcu je príliš slabý. Talentovaný stopér, ktorý v tom čase patril medzi vychádzajúce hviezdy španielskeho futbalu, bol v šoku.

Prešli vyše dve desaťročia a Piqué sa so svojím klubom lúči ako jeden z najlepších stredných obrancov jeho histórie. V emotívnom videu ohlásil, že po sobotňajšom zápase proti Almeríi ukončí profesionálnu kariéru.

Z Barcelony tak odchádza jeden z posledných hráčov „zlatej“ generácie, ktorá pod vedením Pepa Guardiolu nemala konkurenciu doma ani v Európe. Piquého kariéra bola plná hviezdnych okamihov, ale aj kontroverzií.

Chcete vedieť viac o FC Barcelona? Prečítajte si knihu Barca: Príbeh zo zákulisia najslávnejšieho futbalového klubu na svete od Simona Kupera.

Messi ho volal „šéf“

Ako píše denník Mundo Deportivo, Piqué počas celej kariéry robil to, čo cítil. Spoluhráči aj fanúšikovia ho poznajú ako človeka, ktorý si s obľubou robí žarty na úkor svojho bezprostredného okolia.

Jedna z vtipných historiek pochádza ešte z mládežníckych čias, keď si Piqué vystrelil z Lionela Messiho a Cesca Fabregasa.

Čo sa stalo?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

La Liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie