Denník N

Marián Leško: To, že podporujeme Rusov, je škandál. Niekto si to musí odskákať

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Miro Kern a Lukáš Prchal zverejnili text o tom, že Slovensko dováža do Ruska súčiastky na výrobu zbraní ruskej armády. Dôvodom je, že naši colníci to nepovažujú za vojenský materiál a nikto to u nás nekontroluje. Aký veľký škandál to je? 

Je to smutný a obrovský škandál a niekto by za to mal niesť politickú zodpovednosť. Možno aj nie jeden človek. Tvrdím, že podporujeme Ukrajinu v boji proti agresorovi, ktorý z najhorších možných pohnútok zaútočil na slobodnú demokratickú krajinu. Všetci naši ústavní činitelia hovoria, že morálne, finančne, vojensky podporujeme Ukrajinu, a teraz sa ukáže, že fakticky podporujeme agresora. Toto by si mal niekto odskákať.

Kto? Finančná správa tvrdí, že všetko je v poriadku a jej colníci nič nezanedbávajú. Nie je to na odvolanie prezidenta finančnej správy?

Je potrebné, aby sa na to pozrel niekto, kto nie je objektívne závislý na vyšetrovaní. Ak nikto druhý, tak šéf finančnej správy by za to mal niesť zodpovednosť.

Mala by zasadať Bezpečnostná rada? Čo by mal urobiť premiér?

Bezpečnostná rada je zriadená presne na takýto účel. Niekedy riešila úplné hlúposti, toto je záležitosť obrovská svojím dosahom – faktickým aj medzinárodným. Mali by sa zísť a urobiť maximum, aby sa v takejto činnosti nemohlo ďalej pokračovať. Už teraz je to medzinárodná hanba a ešte väčšia by bola, keby sme to nechali tak, ako máme vo zvyku – odplávať dolu prúdom.

Posledný podcast sme začínali tragickou nehodou na Zochovej ulici, krátko nato však došlo k streľbe na Zámockej, kde boli zabití dvaja LGBTI+ ľudia. Parlament ani po tomto neschválil žiadny zákon, ktorý by tejto skupine obyvateľstva dal aspoň približné práva, ako majú všetci ostatní. Čo to o tomto parlamente hovorí? 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie