Denník N

Mal som možnosť zblízka nazrieť do Glebovho sveta. Už chápem, prečo je dnes tam, kde je

Foto - Tomáš Měrka
Foto – Tomáš Měrka

Spolupracovník Denníka N strávil niekoľko hodín v Brne s jedným z najpopulárnejších slovenských rapperov.

Rukou naznačí, že potrebuje chvíľu pre seba. Je niekoľko minút pred polnocou, stojíme v zákulisí klubu První patro v Brne a on sa potrebuje rozospievať. Po pár sekundách mrmlania, pohojdávania v kolenách a gestikulácie, akoby mal v ruke mikrofón, je späť. „Hotovo,“ oznámi. Vyprsknem od smiechu: „To je všetko?“ „Áno, to stačí,“ odpovie rozhodne.

Vidno, že mysľou sa postupne vzďaľuje, čoraz menej sa zapája do debaty, a keď sa presunieme do chodbičky ústiacej na pódium, je už v úplne inom svete. Časť nedočkavého davu ho zahliadla a o pár sekúnd už celá sála skanduje jeho meno. Gleb má neprítomný výraz, bledú tvár a opiera sa hlavou o stenu, akoby išiel odpadnúť. Keď zaznejú prvé tóny hudby a vyjde na pódium, to mu okamžite patrí. Ako hovorí v jednom zo svojich textov, „môj flow je technický, no stále s dušou“. Jeho prednes je nekompromisný, no zrozumiteľný a na hudbu sa dá skákať, tancovať alebo ju len tak počúvať.

Ľudia sa od prvej sekundy bláznia, pogujú a väčšinu textov idú spolu s ním. Nasledujúcich 50 minút sú všetky oči na ňom a celá sála robí, čo im povie.

Glebovi sa podarilo to, o čom sníva každý hudobník s „komerčnými“ ašpiráciami – oslovil tínedžerov a dvadsiatnikov. Teda demografickú skupinu, ktorá určuje trendy, svojim obľúbencom je najoddanejšia a zároveň ochotná investovať do nich nemalé peniaze.

Gleb a fanúšikovia

Hneď po skončení koncertu v Brne chce podpisovať „merch“. Ideálne všetkým. Teraz najviac idú nové mikiny s motívom jeho posledného albumu Big Boy FM. V dave pod pódiom a pri bare vidno mnoho mladých ľudí, ktorí prišli v chladný novembrový večer oblečení naľahko, aby mali pod bundou miesto na novú mikinu. Plán sa však rýchlo mení,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie