Denník N

Hrá v prvom útoku a Devils patria k najlepším. Tatarovi ide o budúcnosť a hrá výborne

Tomáš Tatar dvakrát asistoval pri výhre New Jersey nad Calgary 3:2.

Na prvý bod v novom ročníku NHL čakal šesť zápasov. Pre útočníka, ktorý pôsobí v najlepšej lige sveta viac ako desať rokov, to nie je dobrá vizitka.

Chvíľu sa dokonca zdalo, že Tatarovo trápenie bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Veď tá predošlá bola pre 31-ročného útočníka jednou z najhorších v NHL, nazbieral v nej iba 30 bodov a New Jersey Devils nepostúpili do play-off.

Niektorí mohli pochybovať, či ešte má v NHL čo ponúknuť.

Na majstrovstvách sveta vo Fínsku pritom odohral výborný turnaj a tím viedol ako kapitán, ktorý mentoroval Juraja Slafkovského, Šimona Nemca a ďalších mladých hráčov.

Možno si to ešte pamätáte – proti Dánsku v skupine všetci očakávali ťažký duel, ale Tatar dal dva góly v prvej tretine a upokojil mužstvo v zápase, ktorý sme museli vyhrať, ak sme chceli s istotou postúpiť do štvrťfinále.

Na Slovensku potom absolvoval tvrdú trojmesačnú prípravu, ktorú tak veľmi potreboval, aby dokázal, že stále môže byť platným hráčom v najlepšej lige sveta.

Stalo sa. Tatar už aj najväčším kritikom dokazuje, že prvé body boli len otázkou času a naozaj sa oproti minulej sezóne výkonnostne posunul.

Momentálne dostáva dôveru v elitnom útoku vedľa kapitána Nica Hischiera a po trinástich zápasoch má osem bodov, pričom dokázal bodovať v piatich za sebou. Pri poslednej výhre New Jersey nad Calgary 3:2 asistoval dvakrát a portál NHL ho dokonca vyhlásil za najlepšieho slovenského hráča týždňa dvakrát za sebou.

V prípade Tatara však nejde len o body.

Patrí k najskúsenejším hokejistom v druhom najmladšom tíme NHL, ktorý je jedným z najväčších prekvapení ligy. „New Jersey hrá extrémne zábavný a vzrušujúci hokej, ktorý zároveň prináša výsledky. Kto by si myslel, že je to v tejto lige možné?“ píše The Athletic.

Devils majú aktuálne sedem zápasov bez prehry a vo Východnej konferencii sú na druhej priečke, na Boston Bruins strácaju dva body.

Tatar nie je v ľahkej situácii

Tatar si uvedomuje, že musí v tejto sezóne pozdvihnúť svoje individuálne štatistiky a potiahnuť nádejný tím k lepším výsledkom, pretože je v kľúčovom období svojej kariéry.

V hre je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie