Denník N

Lobotkov agent: Spalletti chcel Stana už v Interi, rokovali sme však s Barcelonou a mysleli sme len na to

Foto – archív Branislava Jašureka. Koláž – N
Foto – archív Branislava Jašureka. Koláž – N

Prvý zo série textov z našej cesty do Neapola.

„Tam sedáva Spalletti, tu Giuntoli,“ ukazuje mi Branislav Jašurek, keď sa stretneme v neapolskej reštaurácii Borgo Antico. Práve tu zvykne sedieť celý tím Neapola po zápasoch.

„Sem novinárov len tak nepúšťajú,“ smeje sa bývalý slovenský futbalista, ktorý dnes zastupuje slovenských hráčov ako práve Stanislav Lobotka či Dávid Hancko, ktorý v tomto lete prestúpil do Feyenoordu Rotterdam.

Najmä jeho najslávnejší zverenec Lobotka prežíva skvelú formu a hovorí o ňom celý futbalový svet. „Reálny záujem je pre mňa ponuka, ktorú dostane Neapol. A k tomu nedošlo. Reálny záujem o jeho služby očakávam po tejto sezóne,“ hovorí Jašurek.

V rozhovore sa dočítate aj:

  • ako blízko bol k prestupu do FC Barcelona a na čom prestup stroskotal.
  • Prečo ho v Interi Miláno chcel len tréner Luciano Spalletti.
  • Koľko si za Lobotkove služby pýtala Celta Vigo a koľko reálne Neapol španielskemu klubu zaplatí.
  • S akým tímom už bol v tomto období dohodnutý a čo vtedy Jašurekovi povedal športový riaditeľ SSC Neapol.
  • Ktorý klub je Lobotkov sen.

Veľa sa píše o tom, že Lobotka prišiel do Neapola na odporúčanie Mareka Hamšíka. Akú rolu v tom zohral?

Neapol sledoval Stana už na majstrovstvách Európy do 21 rokov, vedeli o ňom úplne všetko. Neapol patrí medzi tri či štyri najlepšie kluby v Taliansku, a to finančne aj športovo. Oni nekúpia za päť miliónov chlapca, ktorý hrá dobre na mládežníckom šampionáte, počkajú si. Prvý kontakt s Neapolom nastal, keď bol trénerom ešte Carlo Ancelotti (v Neapole pôsobil od mája 2018 do decembra 2019 – pozn. red.). So športovým riaditeľom Cristianom Giuntolim sme sa prakticky už aj dohodli, ale prestup sa nedal uskutočniť finančne, pretože Celta Vigo žiadala 50 miliónov.

Boli vtedy v hre aj ďalšie kluby?

Samozrejme, napríklad aj FC Barcelona, skrátka najväčšie kluby sveta. Uskutočniť prestup sa podarilo, až keď bol už Ancelotti preč. Aby som však neutiekol od otázky, Mareka sa určite spýtali, aký je Stano chlapec, na športové danosti však určite nie. Tak to nefunguje.

V čase, keď bol Lobotka v Celte Vigo, ho chcel získať aj jeho terajší tréner Luciano Spalletti, vtedy pôsobil v milánskom Interi. Nakoľko reálny tento záujem bol?

So športovým riaditeľom Interu som vtedy sedel dvakrát a zdalo sa mi, že z celého klubu ho chce iba Spalletti. Mali pocit, že chce Celta Vigo príliš veľa, žiadala 30 miliónov eur. Ľudia, ktorí vtedy v Interi rozhodovali, si Stanom neboli stopercentne istí. Tlačil na to teda hlavne Spalletti. Úprimne však poviem, že sme vtedy rokovali s Barcelonou a Inter preto nebol prioritou.

Spomenuli ste to už druhýkrát. Ako blízko bol Lobotka Barcelone?

Barcelona si vypýtala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Denník N v Neapole

Futbal

Rozhovory

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie