Denník N

Mesiac po vražde sa Zámocká na deň zmení na pešiu zónu. Začína sa rozlúčka s Teplárňou v pôvodnej podobe

Roman Samotný s Michalom Kaščákom pred Teplárňou. Foto N - Vladimír Šimíček
Roman Samotný s Michalom Kaščákom pred Teplárňou. Foto N – Vladimír Šimíček

Popoludní v sobotu 12. novembra sa Zámocká ulica v centre Bratislavy zmení na pešiu zónu. V dolnej časti bude stáť pódium, na ktorom sa o piatej hodine začne Koncert pre Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha.

Nebude to len spomienka na obete teroristického útoku, ktorý sa stal na tomto mieste presne pred mesiacom. Ide o oficiálne otvorenie celoslovenského festivalu Slovenská Tepláreň, za ktorým stoja Pohoda a iniciatíva Ide nám o život. Celkovo sa ho zúčastní 354 umelcov a umelkýň, 165 priestorov, 42 festivalov a párty a 46 podporujúcich subjektov.

Nebude to len spomienka

„Pozitívne ma prekvapilo, že až toľko ľudí a priestorov sa zapojilo, nečakal som to,“ hovorí Roman Samotný. Sedíme v jeho podniku Tepláreň. Od tragického októbrového večera je zatvorená, konali sa tu len dve diskusie, bar nefunguje. Priestor bude cez víkend fungovať ako zázemie počas koncertu na ktorom vystúpia skupiny Para, Bez ladu a skladu, Meowlau X Val, dídžejka TRANSmisia a spevák ERØ, ktorý je barmanom v Teplárni a vystúpil aj na prvom zhromaždení po vražde na Námestí SNP. Okrem hudby budú znieť aj príhovory.

„Hlavným cieľom je spomienka na Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. V rámci našich združení v iniciatíve Ide nám o život chceme spraviť aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Útok na Zámockej

Kultúra

Teraz najčítanejšie