Denník N

Celá zvyšková koalícia je v Kollárovom vleku (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Petková, Tódová, Bella a Janček vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment a báseň týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Za normálnych okolností by sme si mohli spokojne vydýchnuť, že parlament opäť pracuje. Ale vyše dvesto hlasovaní a schvaľovanie desiatok zákonov či „pozmeňovákov“ ako na bežiacom páse normálne nie je. Zaujímavý by bol ľahký test – skúška medzi poslancami, do akej miery poznajú obsah toho, čo schválili. Čo si myslieť o zákonodarcoch, ktorí zahlasujú o tzv. krúžkovnom v skrátenom legislatívnom procese, teda ako o nevyhnutnej okamžitej podpore rodín, aby vzápätí túto rýchlu nevyhnutnú pomoc posunuli o dva roky?

Na zvýšenie prídavkov na deti sa určite ochotne z daní poskladáme, aby opäť niekto nezačal demagogicky vykrikovať o protirodinných záškodníkoch. Avšak zdanenie úspor v druhom pilieri, celoplošné zníženie dôchodkov všetkým budúcim dôchodcom atď. sú rozhodnutia, ktoré znižujú už aj tak nízku dôveryhodnosť nášho parlamentu a poslancov. Nie náhodou 77 % kandidátov z radov poslancov v komunálnych voľbách prepadlo (z OĽaNO z 31 kandidátov uspeli štyria).

A ako píšem už dva roky – vládne nám 6-percentná Sme rodina, politicky ovládla parlament. A zvyšuje svoj ideologický a ekonomický tlak. Návrh znížiť DPH na vleky v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie