Denník N

Euroligy: Je zničujúci a jasne najlepší, píšu o Neapole. Viac ako súperov sa dnes bojí MS v Katare

Piotr Zielinski a Hirving Lozano oslavujú gól Neapola. Foto – Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Piotr Zielinski a Hirving Lozano oslavujú gól Neapola. Foto – Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • o bláznivom zápase Tottenhamu s Leedsom;
  • že Sergio Ramos nejde na majstrovstvá sveta;
  • že Neapol zastavia len MS v Katare;
  • že v bundeslige vzniká španielska trénerská hviezda;
  • že Pochettino v rozhovore zaspomínal, ako nemohol rozhodnúť ani o exekútorovi penalty.

V Euroligách sa snažíme každý týždeň zhrnúť to najpodstatnejšie, čo sa cez víkend stalo v piatich špičkových ligách. Môžete ich dostávať aj ako newsletter.

O Premier League napísal Lukáš Vráblik, o španielskej La Lige Tomáš Čorej, dianie v talianskej Serie A zhrnul Pavel Bielik a o nemeckej bundeslige a francúzskej Ligue 1 napísal Zoran Boškovič.


Anglicko: Conteho ambície po výhre 4:3

Fanúšikovia na Tottenham Hotspur Stadium videli v sobotu podvečer bláznivý zápas. Tottenham nastúpil proti Leedsu United, mužstvu bojujúcemu o záchranu, trikrát prehrával, ale nakoniec zvíťazil 4:3.

Zisk troch bodov znamená, že Tottenham sa pred prestávkou pre svetový šampionát v Katare udržal v prvej štvorke. A manažér Antonio Conte, ktorý zápas opäť pri postrannej čiare emotívne prežíval, mohol oslavovať.

Conte sa pred novinármi rozhodol rozprávať najmä o plusoch. „Treba vidieť pozitívnu stránku. Ak sa pozriete na samotný zápas, keď môj tím inkasuje tri góly, nikdy nie som šťastný, lebo to znamená, že sa musíme zlepšiť,“ povedal. „Toto obdobie je však pre nás veľmi náročné, lebo sa vždy chystáme na zápas, ktorý príde už o dva či tri dni. Naozaj som šťastný, že teraz máme prestávku. Aj dnes sme prišli veľmi unavení a pod stresom. Určite si myslím, že sa musíme teraz ďalej zlepšovať,“ dodal.

Contemu sa po príchode do Tottenhamu podarilo tím zlepšiť po taktickej stránke a priniesol agresívny a dravý štýl. Na lepšie výsledky však ešte musí niečo zmeniť, keďže v niektorých dueloch trpí napríklad pre chyby v obrane. Vidieť to bolo aj proti Leedsu, ktorý sa dostal viackrát cez rozvrátenú defenzívu Tottenhamu.

„Žiadny tréner nechce takýto druh zápasu, lebo ukázal veľa nestability v jednom aj druhom tíme,“ dodal. Tottenham zabrzdila aj smrť obľúbeného fitnestrénera Gian Piera Ventroneho. „Keď nepracujete poriadne na taktike, niečo stratíte. A podľa mňa sme toho stratili veľa,“ povedal Conte. Zároveň však v tejto sezóne vidieť zlepšenie ofenzívy.

Chaos bol následkom nedokonalosti Tottenhamu a aj Leedsu, ktorý si stále zvyká na amerického manažéra Jesseho Marscha. Leeds siahal po dôležitom bodovom zisku, gólovo sa presadil najskôr Crysencio Summerville a potom dvakrát Rodrigo Moreno. Tottenham však odpovedal presnými zásahmi Harryho Kana a Bena Daviesa a v záverečnej desaťminútovke obrat z 2:3 na 4:3 zabezpečil uruguajský záložník Rodrigo Bentancur.

Tottenham bude teraz bojovať najmä o miestenku v Lige majstrov. Bude na to potrebovať aj výbornú formu útočníka Harryho Kana. Conte o ňom povedal, že je pred MS vo výbornej forme, a to aj po psychickej stránke.

Tottenham sa však nechce uspokojiť len s umiestnením v prvej štvorke v Premier League. Conte by najradšej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie