Denník N

Ronaldo: Trénera nerešpektujem a vírivka je stále tá istá. The Athletic: Môže ešte za Manchester United nastúpiť?

Cristiano Ronaldo. Foto - TASR/AP
Cristiano Ronaldo. Foto – TASR/AP

Na obrazovke svieti nerozhodný stav 1:1 a beží nadstavený čas. Manchester United hrá svoj posledný zápas pred majstrovstvami sveta a rád by ho vyhral.

Zdá sa, že hráči United na ihrisku Fulhamu remizujú. Veľkého momentu sa však ujme striedajúci 18-ročný Alejandro Garnacho, ktorý dáva rozhodujúci gól. Krajšie to byť ani nemôže – mladík z akadémie skóruje v posledných minútach.

Ten istý futbalista prišiel vo štvrtkovom anglickom Ligovom pohári na ihrisko v 62. minúte a dvoma asistenciami pomohol tímu otočiť nepriaznivý stav a zaistiť mu postup.

Za iných okolností by bol Garnacho v pondelok na titulke britských športových médií. „V Manchestri vyrastá superhviezda“ znel by titulok. Naratív, ktorý v minulosti zdobil hráčov United.

Čítať tento príbeh môžeme aj inak: Garnachovi prihrával na rozhodujúci gól Christian Eriksen. Dánsky stredopoliar patrí k najlepším hráčom tímu a predstaví sa aj na MS v Katare. Hrá pritom s voperovaným strojčekom ICD, pretože v júni na Eure utrpel srdcový kolaps počas zápasu a priamo na ihrisku ho museli oživovať.

Inými slovami, od odchodu legendárneho trénera sira Alexa Fergusona v roku 2013 nebol klub veľakrát na takej pozitívnej vlne ako dnes. Lenže futbalovú radosť United v tejto sezóne zvykne zatieniť jeden muž – Cristiano Ronaldo.

37-ročný útočník sa objavil na titulke pondelkového vydania britského bulvárneho denníka The Sun. Ronaldo totiž cíti zradu zo strany Manchestru United a rozhodol sa prehovoriť o všetkom, čo v klube nefunguje. Dotkol sa aj konkrétnych mien a zrejme si už dres klubu neoblečie.

Piers Morgan, ktorý rozhovor spravil, 90-minútové stretnutie s Ronaldom nazval „najvýbušnejším rozhovorom”, aký kedy spravil.

„Manchester United je v lige na piatom mieste s 13-bodovým mankom a nachádza sa v play-off Európskej ligy. Odkedy [bývalý tréner] sir Alex odišiel do dôchodku, stagnovali a stali sa priemerným klubom. Každý to vie,“ bráni ho Morgan. Ronaldova kritika je podľa neho na mieste.

Televízia Sky celé interview odvysiela 16. a 17. novembra v dvoch častiach.

Plánoval to

„Kto mohol tušiť, kto mohol vedieť, že Ronaldo je taký narcistický egomaniak?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie