Denník N

KDH preverí Kusého kampaň. Bývalý predseda Hlina hovorí, že všetky väčšie dary podpisoval u notára

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina spochybnil verziu Milana Majerského, že by nemal prehľad o daroch na kampaň bratislavského primátorského kandidáta Rudolfa Kusého. Foto N – Tomáš Benedikovič, Tomáš Hrivňák
Bývalý predseda KDH Alojz Hlina spochybnil verziu Milana Majerského, že by nemal prehľad o daroch na kampaň bratislavského primátorského kandidáta Rudolfa Kusého. Foto N – Tomáš Benedikovič, Tomáš Hrivňák

KDH stále jasne nevysvetlilo financovanie primátorskej kampane Rudolfa Kusého. V Dobrej voľbe hovoria, že je predčasné teraz povedať, či vezmú Kusého do parlamentných volieb.

Koncom tohto týždňa zasadne predsedníctvo KDH, na ktorom bude vedenie strany preverovať financovanie predvolebnej kampane Rudolfa Kusého. Potvrdil to podpredseda KDH Igor Janckulík.

Kusého kampaňou sa podľa policajného prezidenta bude zaoberať aj spravodajská jednotka finančnej polície.

Milan Majerský minulý týždeň v rozhovore Denníka N priznal, že peniaze, ktoré KDH poslalo na kampaň Rudolfovi Kusému, nepatrili strane. Celkovo hnutie Kusému prispelo 105-tisíc eur.

Následne podnikateľ Rudolf Hrubý povedal, že KDH poslal pred voľbami 25-tisíc eur. KDH tohto darcu priznalo až potom. Dovtedy ho na volebnom transparentnom účte neukázalo a hnutie a ani kandidát Kusý o ňom nikde ako o darcovi nehovorili.

Rudolf Hrubý je spoluzakladateľom ESET-u, minoritným akcionárom Denníka N a aj majiteľom hokejového Slovana Bratislava. Jeho klub hráva na mestskom štadióne a podnikateľ tam chcel okrem hokeja organizovať aj koncerty a iné akcie, s čím primátor Matúš Vallo nesúhlasil.

Odmlčal sa hlavný aktér kauzy – primátorský kandidát Rudolf Kusý. Neodpovedá, prečo sa verzie KDH a Rudolfa Hrubého o financovaní jeho kampane rozchádzajú. Pýtali sme sa ho napríklad, aké dohody mal s podnikateľom Hrubým a či sa týkali aj využívania mestského zimného štadióna alebo iných kompetencií primátora Bratislavy.

Na čo KDH neodpovedá

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia Majerský

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

KDH

Komunálne a župné voľby 2022

Rudolf Kusý

Slovensko

Teraz najčítanejšie